Loading Likes...

Hej, hur har ni det? Jag har lämnat att fundera på en grej och tänkte ta upp den med er idag. Det handlar om att inspireras och att ta mod till sig att våga pröva. Finns det saker som du gärna skulle vilja kunna eller pröva på? Brukar du ofta tänka: “Oj, vad duktig hen är på det här, det skulle jag också vilja kunna/göra.”?

Jag ser och läser dylika kommentarer och funderingar nu som då på olika ställen. Min önskan är att fler människor vågar pröva på saker som intresserar dem. Du kanske är en naturbegåvning eller så kanske det inte går som på Strömsö första gången men det var ändå rätt roligt. Låt mig dela med mig av mina erfarenheter kring det här.

Att våga pröva på bokstavsillustrationer

Sofie Björkgren-Näse, eller Fia Lotta Jansson design, låter det bekant? Det är hon som är den fantastiskt duktiga bokstavsillustratören. Ända sedan jag såg hennes alster för första gången och insåg att hon också ger kurser inom ämnet så har jag varit inspirerad. Av henne och hennes arbete. I nuläget har jag gått 3 kursdagar för henne och titulerar mig själv amatörordkonstnär. Jag är inte duktig på att rita, men jag älskar ord. Jag börjar vid det här laget vara helt ok på att rita bokstäver, inte alla stilar men några.

IMG_6162

IMG_6163

Jag kände mig väldigt modig när jag körde iväg till den första kursdagen med Sofie. Nervös, men modig. Jag skulle ju äntligen få lära mig något jag drömt om. En dag gav mersmak och blev två kursdagar till senare. Fullärd ordkonstnär blir jag aldrig. Men jag har hittat en hobby som är intressant, lärorik och ett perfekt sätt att utöva kreativitet på. Jag inspirerades och tog mod till mig att våga pröva, istället för att bara sitta och beundra Sofies alster och önska att jag kunde.

Min uppmaning till dig

Så idag vill jag uppmana just dig som läser; finns det något som du är nyfiken på, alltid velat lära dig men inte vet om du vågar/kan eller om det passar. Försök, det kan hända att du hittar en ny hobby som du kan utvecklas inom. I värsta fall så kommer du hem med några nya erfarenheter i bagaget och en tanke på att inte göra det igen. I bästa fall så har du förutom en groende hobby, nya erfarenheter också tagit ett steg utanför komfortzonen och vågat. Sluta sitt där och tänk att du borde vara duktigare på än det ena eller det andra och våga pröva! Övning ger färdighet.


Glöm inte att klicka på ♥ om du gillar inlägget.

Du hittar det om du klickar upp inlägget.

Share: