Loading Likes...

Tänk att ett år har kommit och gått nu igen. Det var ju nyss 1 januari 2017 och vi vaknade upp i Närpes efter ett fantastiskt nyårsbröllop. Det är tid att se tillbaka på året och sammanfatta det i en lista. Jag har läst den här listan hos många bloggare i flera år. I fjol gjorde jag en första version av den och i år valde jag att dela upp den i kategorier samt kanske lägga till någon fråga.

Läs mer: sammanfattning av 2016.

Vänner & relationer

 Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?  2017 var babyboomens år i min bekantskapskrets och inte mindre än fyra av mina vänner blev mammor. Jag är så glad att få ha en tjej och tre fina killar att få följa i deras uppväxt och jag vet att de alla har världens bästa föräldrar.

De bästa nya människorna du träffade? Jag fick ta mig en riktig funderare, men jag har nog inte träffat så många nya människor. Kanske några bloggare och de är ju för det mesta trevliga. Men sen igen så har jag ett oerhört bra gäng runt mig just nu så jag behöver inte så många nya människor runt mig.

Blev du kär i år? Kärleken är evig men föremålen växlar sa min mamma en gång. Om du kan bli kär i en hund så ja. Annars så har kärleken till sambon bara växt sig starkare på så många vis. Ett av bevisen är den smala guldring som hittas på vänsterhandens ringfinger.

Personlig utveckling

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, förlovade mig och skaffade hund. På jobbet så fungerade jag också som projektledare en dag i veckan under höstterminen samt höll min allra första föreläsning tillsammans med en annan person.

Höll du några av dina nyårslöften?  Mina målsättningar för 2017 var få, och jag hann revidera dem några gånger under året. Målet som lyckades bäst var att gå minst en kreativ kurs, i och med att jag gick inte bara en utan två lettering-kurser.</å>

 Vad var din största framgång 2017? Jag vågade pröva på en mera administrativ del av mitt arbete. Samtidigt så fick jag inse att det är det praktiska arbetet med barnen som är allra roligast. Men jag klarade det och har fått en hel del fin respons efter denna höstterminen.

Största misstaget? Att jag har försummat träningen så väldigt mycket. Jag behöver den.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mitt humör har pendlat väldigt under det senaste året. Jag vill hoppas att jag varit gladare, men samtidigt vet jag också att jag krisat en hel del. Men det är väl så som ett år av ett liv ska vara, både berg och dalar.

Vad önskar du att du gjort mer? Vågat, prövat, kört.

Vad önskar du att du gjort mindre? Tvivlat på mig själv samt varit så himla ledsen, arg och vresig.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Det finns massor av små stunder under hela året som gjort mig väldigt glad. Allra gladast har jag kanske varit när jag fått meddelande med små nyfödda personer på bild. Den lyckan och glädjen över att allt gått bra. I övrigt så har all tid med vänner och familj gjort mig riktigt glad.

 Vad fick dig att må bra? Träningspassen som blev av. Tid tillsammans med vänner. Alla dagar ute på sommarstugan.

 Vem saknar du? Mormor, alltid mormor. ♥

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jag tror inte att 2018 kan toppa det här året, eftersom jag fått uppleva så många fina saker och många stora drömmar gått i uppfyllelse.

Dog någon som stod dig nära?  Strax före jul nåddes vi av ett dödsbud i den nära släkten. Att inleda julhelgen med sorg och och det nya året med begravning är inget jag önskar. Men ibland har livet sin gång och vi vet ju att han har det bättre där var han är nu. ♥

Annat från 2017

Vilka länder besökte du?  Danmark i maj och Sverige i oktober. Jag längtar så efter en resa till solen och värmen, men få se vad det blir av det.

Hur skulle du beskriva din stil år 2017? Bekväm. Helst har jag gått omkring i sköna underkläder och mina favoritbyxor från fritidsfabriken. Men visst är det roligt att få klä upp sig också.

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? 10 juni när vi hämtade hem vår lilla Doris. 21 juni, när vi bytte ringar med varandra på Ritgrund.

Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, det tror jag inte. Förutom vurporna på isbelagd gångväg under julhelgen som resulterade i sjuk armbåge nacke.

Vad spenderade du mest pengar på? Hundgrejer, bensin och mat.

Hur tillbringade du julen? Tillsammans med nära och kära. Familjerna på julafton, vännerna på juldagen och sambon på julannandagen.

Bästa köpet?  Doris och allt det vi införskattat åt henne.

Min 28-årsdag

Vad gjorde du på din födelsedag 2017? Hälsade på Doris som då var fem veckor gammal. Det var nog den allra bästa födelsedagspresenten.

Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Enda sedan det blev klart att en av valparna var våra så längtade jag så efter att få besöka dem. Så lyckan var ju stor när vi kunde göra det och till på köpet på min födelsedag. Materiella saker får slänga sig i backen jämfört med upplevelsen att hålla en fem veckor gammal valp i famnen.

Inför 2018

Är det något du saknar år 2017 som du vill ha 2018? Jag vill ha lugn och ro. Massor av tid för mig själv, vår relation och vår hund. Jag behöver tid att landa i mig själv och fundera ut ett som annat. Jag vill vara glad och nöjd och känna att jag duger som jag är.

Vilka är dina målsättningar för det nya året? Jag skulle köra målsättningslöst, var det tänkt. I och med mellandagsreahetsen kom jag att tänka på konsumtion. År 2018 ska jag konsumera mindre och mera välgenomtänkt. Jag tror att jag ska skriva lite mer om eventuella målsättningar här den kommande veckan när jag är helt ledig och får tid för mig själv.

Gott nytt år och tack för det som hittills varit.

 

Share: