I förra veckan kom jag äntligen igång med träningen igen efter påskledigt, en envis förkylning och resan. Jag satt ner foten och sa till mig själv; nu åker du till gymmet, du vet hur bra du mår när du får röra på dig! 

För ett tag sen lyssnade jag på En underbar pod med Clara och Erika. De pratade just då om livsriktningar och hur du med hjälp av livsriktningar kan sätta bra mål och sen uppnå dem. För mig var det här med livsriktningar något nytt och jag insåg att det kanske är ett riktigt bra tankesätt ändå. Om du inte riktigt vet vad en livsriktning är och hur kan använda dig av det i din vardag så ska jag försöka att berätta lite mer.

Jag tränar och rör på mig för att det får mig att må bra.

Träningsmålen för 2017 är bland annat att kunna lyfta min egen vikt i knäböj och att orka springa 4 km igen.  Sen har jag veckovisa mål inom träningen som ofta är att träna två men helst tre gånger i veckan. 

En livsriktning är en känsla, ett läge eller ett sätt du vill nå i livet. För mig är livsriktningen inom träningen att jag gör det för att det får mig att må bra. Jag har mål med min träning och speciellt det sista, veckovisa målet är ett sånt som får mig att nå livsriktningen lite mera varje gång.

För ett tag sen nådde jag ett delmål i min träning också, det var under ett av styrkepassen och med en övning som jag kämpat länge. Plötsligt gjorde jag alla seten och repetitionerna med en vikt som jag inte trodde skulle gå. Fatta lyckan när det äntligen lossnade!

I höst kommer jag utveckla det här med livsriktningar ytterligare och sätta riktningar för alla mina målområden. Om du vill läsa mer om mina mål för 2017 så finns de här.

Avsnittet där de pratar om livsriktningar finns att lyssna på här.

0

Share: