Loading Likes...

Under min lediga vecka har jag funderat en del på vårt hem. Har några saker jag vill förändra nu under vårvintern. Varken sovrummet eller vårt extra rum har fått särskilt mycket kärlek den senaste tiden. Extra rummet fungerar i nuläget främst som förvaring, med en liten plats för skrivbord med datorn på. Det passar ju kanske bra att fundera lite kring hur jag bor nu och hur jag har bott med hjälp av sevendays-lista.

Blogglistan: Mitt hem

Så här bor jag: Vi köpte vår radhustrea för ca. 3 år sen. Vårt hem är ca. 77 kvm stort och sommartid fungerar terrrassen som ett extra rum för oss. En del ytrenovering har ju blivit gjord sen vi flyttade in, men vi var supernöjda med lägenheten redan från början så det är bara sånt som vi visste att vi behövde åtgärda eller sånt som vi tröttnat på under tre år som blivit gjort nu.

IMG_8078

Vardagsrummet i maj 2015.

Det bästa med mitt hem: Lugnet, vi bor i ett lugnt område. Planlösningen, idén som någon tidigare ägare hade med att ta ner väggen mellan kök och vardagsrum är fenomenal. Att det är vårt, numera vet vi vart våra pengar tar vägen. Du ser fler bilder från vårt hem i kategorin Hemma hos oss.

Här har jag bott tidigare i mitt liv: Min uppväxt i Oxkangar, som numera hör till Vörå. Sen bar det iväg till Jakobstad och där hann jag bo på tre olika adresser under mina tre studieår. I Kvevlax där vi bor nu så har jag också hunnit bo på två adresser. När vi flyttade tillsammans bodde sambon i en lägenhet i den gamla kommunalgården, i dag är vårt tidigare hem dagis.

Bilder från vår tidigare lägenhet i Kvevlax. Här trivdes vi, om än det var varmt som i en bastu om somrarna.

Mitt drömhem: En dröm jag haft länge är att få renovera ett gammalt hus från grunden. Jag har en dragning till gamla vackra hus och finner det sorgligt att se så många hus förfalla.

Läs mer: Förälskelsen i gamla hus

Så här skulle jag beskriva min inredningsstil: Oj så svårt. Jag omger mig helst med saker som jag tycker om. Oavsett färg och form. I vårt hem går ändå färgskalan på ytor och möbler i grått, vitt, svart och brunt. Sen så gillar jag att fynda, speciellt inredningsdetaljer, på loppisar. Det är ett billigt och lättförnybart nöje.

En plats jag ännu vill bo på: Jag har ju en viss dragning till Gotland. Så jag skulle gärna pröva på att bo en tid där i något stenhus på landsbygden eller i en mysig liten lägenhet i centrala Visby.

Lägenhet eller hus: Hittills har jag ju bara bott i lägenhet, men visst finns nyfikenheten på hus där. Nu som då scrollar jag genom försäljningssidorna. Mest av nyfikenhet men också lite av intresse. Plötsligt kan ju huset som passar oss finnas där. För något nybygge klarar nog varken jag eller sambon av att genomföra.

Sambo eller ensamboende: Det var lärorikt att få bo en tid ensam först innan vi blev sambos. Då får du själv ta ansvar för ditt hushåll och komma in i egna rutiner. Men får jag välja nu så sambo. Fast min sambo enbart är hemma helger och en vecka i månaden så är det nog så skönt att ha någon att komma hem till.

Min tredje och sista lägenhet i Jeppis på Herrhomsgatan. 

Då flyttade jag hemifrån: 2008 på hösten när jag skulle inleda studierna till barnträdgårdslärare i Jakobstad. Jag minns ännu hur tungt det var att bo ensam innan jag lärt känna staden och studiekompisarna. Jag grät nästan varje kväll den första tiden och ville hem till mamma och pappa. Idag så besöker jag dem gärna nu som då, men mitt hem är min borg.

En person med ett vackert hem: Så svårt, jag inspireras av så många personers hem. Följer flera duktiga inredare på mitt konto @finac_hem. Där uppdaterar jag också med bilder från vårt hem, ifall det intresserar dig.

Share: