Loading Likes...

Splitshire – Office table with notebook.

Jag hade tänkt, precis som Daniela, köra ett år utan några målsättningar. Det kändes ett tag som om jag behövde en paus från allt vad målsättningar heter. De flesta av fjolårets målsättningar blev ju egentligen till ingenting. Men som jag skrev i min årsredovisning så kom det ändå en tanke till mig här nyligen. En tanke föder flera och på nyårsdagen skrev jag en bucketlist med målsättningar. De ska alla vara avbockade senast 31 maj. Kanske har jag lättare att lyckas med mina målsättningar och hållas sporrad att klara av dem om tiden för dem inte är så lång.  Det blev målsättningar inom tre kategorier och för att min bucketlist ska hållas vid liv vill jag dela med mig av dem.

Bucketlist del 1/2018

Bloggen & sociala medier

  • Jag ska skicka ut tre nyhetsbrev. Tidsplanen är senast 31 maj.
  • En del av mina kategorier här på bloggen ska uppdateras varje vecka. Tidsplanen är senast 31 mars.
  • Bloggen har 1000 besökare/vecka. Tidsplanen är senast 31 mars.

Välmående

  • Träna 2-3 pass/vecka. Beroende på annat veckoprogram så varierar antalet pass. Tidsplanen är senast 31 maj.

Personligt

  • Planerad och genomtänkt konsumtion. Alla inköp planeras så långt det är möjligt, förhoppningsvis sparar jag en del pengar och så blir min konsumtion inte så impulsiv. Eventuella loppisutflykter är ändå okej. Tidsplanen är 31 maj.
  • Fotografera mera. Jag vill ha bilder av små och stora, vardagliga och festliga händelser att se tillbaka på vid årets slut. Sen så gynnas bloggen av detta också när kameran får vara med lite överallt.

Dags att sätta livsriktningarna

I min favoritpodd, En underbar pod, så lärde jag mig i början av förra året om livsriktningar. Eller jag lärde mig vad skillnaden mellan målsättningar och livsriktningar är. Jag letade upp avsnittet igen för att lyssna och friska upp minnet. Vill du också lyssna på poddavsnittet så hittar du det här.  Så här berättade Erica att skillnaden mellan målsättningar och livsriktningar är.

Mål är sånt du kan bocka av, t.ex. jag vill bli gift.

Livsriktningarna utgår från värderingar, t.ex. jag vill vara en kärleksfull partner.

Mina mål borde alltså ta mig mot min livsriktning. Med tanke på det välmående mål jag har lagt upp nu så kunde min livsriktning vara; Jag vill orka och må bra och det gör jag genom att röra på mig. Jag tror att det här  med livsriktningar inte är så svårt, men precis som de sa i podden så är vi väldigt styrda mot mål istället för livsriktningar. Så det tar ett tag att vänja sig vid att formulera livsriktningar. Kanske inte så svårt om du har tydliga mål formulerade. Vilket också ibland kan vara svårt.

Hur upplever du målformulering? Är det något som du sysslar med? Berätta gärna om du har några specifika mål för det här året eller en viss period.


Psst.. Du vet väl om att du kan klicka i det lilla hjärtat längst ner till höger, ifall du gillar något inlägg extra mycket. Hjärtat syns först när du öppnar upp enskilda inlägg genom att klicka på rubriken. Då blir jag riktigt glad och får samtidigt se vad ni uppskattar för sorts inlägg.

Share: