Fina Christina

Vardag. Hem. Handarbete. Hund.

En marygenser

Min andra tröja är klar och den här gången blev det en marygenser. Jag ville ha en tröja i en färgskala som skulle passa in i jultiden. Egentligen drömde jag om en riktig kitchtröja med en ren eller en tomte på. Men det blev en mer neutral och vacker marygenser i mörkgrått och rött. När jag började fundera över färgvalet till min genser så föll sig det grå och röda ganska naturligt. Sen kan det ju hända att jag inspirerats lite av pappas vackra stickade allmogetröja i ljust grå och röd.

IMG_5667IMG_5668

Snedluggen lever sitt eget liv och skorna som syns på översta bilden är årets bästa köp.

En lättstickad tröja

Marygensern är lättstickad och jag använde mig av garnet Big Merino från Drops. En varm, ganska tung tröja men inte alls stickig. Nu hoppas jag att fler dagar bjuder på snö, precis som när jag tog bilderna. Jag vet redan nu att tröjan kommer bli i flitig användning. Marygensern är klar och jag kan boka av ytterligare en grej från min handarbetslista detta år.

0

8 kommentarer

  1. Wow, verkligen jättefin! 🙂

  2. Oj vad duktig du är!
    Fin färg är den också och ser himla skön ut.

  3. Åh de där tröjorna blir verkligen så fina! Om jag nån gång tar mitt sockstickande över till nästa nivå ska jag nog satsa på att sticka en jag med 😀

    • Jag rekommenderar verkligen marygensern, en av de mest lättstickade. 🙂 Det är typ bara att sticka runt och hålla reda på lite maskantal men beskrivningen är super!

  4. Så vacker tröja! Gillar alla dina handarbetsinlägg. Jag kan sticka strumpor och vantar men har nu försökt lära mig att sticka mönster på dem. Tidigare har jag bara stickat ränder. Nu har jag testat att sticka hjärtan på ett par strumpor men jag måste göra något fel för jag förstår inte vad jag skall göra med mönstertråden när jag inte använder den? Om jag bara låter den hänga med tills jag kommer till följande hjärta blir sockan för spänd. Det blir liksom ett rör av trådar i strumpan. Om jag försöker ha den lös tills jag kommer till följande hjärta så börjar ju maskorna på hjärtat bli så lösa att hjärtat blir helt deformerat . Vad gör jag för fel? Jag försöker sticka efter novita nalles hjärtmönster med ett hjärta på varje sticka. Vad skall jag göra med mönstertråden så att det inte blir så stort hopp mellan stickorna? ?

Kommentera

© 2017 Fina Christina

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: