Loading Likes...

PicMonkey Collage

Jag hittade en rolig grej på Johannas blogg och med tanke på min egna utmaning att få till en bra och fungerande garderob så antog jag utmaningen. #Klädutmaning går ut på att räkna sina plagg i garderoben. Hur noggrant du då sen räknar är ju upp till var och en. Själv har jag hållit mig till de plagg som finns i garderoben här i vårt hem och uteslutit t.ex. underkläder och ytterkläder.

IMG_7401

Som ni kanske kommer ihåg så gjorde jag en rejäl utrensning i början av året. Utrensningen har fortsatt i sakta mak vart efter jag har hittat plagg som legat länge orörda i skåpet eller annars känns som ett plagg jag inte kommer använda allt för ofta. Så utmaningen kändes inte allt för betungande eftersom jag ganska långt visste vilka plagg jag har bakom de stora vita dörrarna i sovrummet. Nå, hur lyder resultatet i min garderob? Jo, när jag räknade så kom jag till 93 st. plagg. Men då insåg jag att 100 plagg är nog närmare sanningen, eftersom vissa av plaggen ligger i tvättkorgen eller i en hög med nytvättat och ostruket. 100 plagg kanske låter lite, eller mycket, tja jag vet att det med säkerhet finns kläder bland dessa 100 plagg som jag skulle kunna sortera bort ännu. Det får tiden efter sommaren utvisa, när jag också hunnit använda sommargarderoben.

Nå, vad fanns bland dessa 100 plagg då? Uppdelat i kategorier hittar vi 13 st. träningskläder, 9 st. byxor, 18 st. tunikor el. klänningar, 18 st. tshirts och linnen, 4 st. pyjamasset, 4 st. kjolar, 20 st. tröjor och koftor, 2 set underställ, 3 st. kavajer. Av dessa ca. 100 plagg så är 17 st. plagg sommarkläder, en stor del av klänningarna, några kjolar och tröjor samt att jag använder de flesta linnen och t-shirts året om.

IMG_7400

Bland dessa plagg kan jag också sortera upp dem i kategorier hemma-, arbete-, och finkläder, samt den lilla kategorin med träningskläder. Vissa klädkategorier är det större användning av och andra mindre, men jag ser det som viktigt att alla dessa kategorier finns representerade i min garderob.

Oh well, en nyttig och ganska intressant utmaning. Vågar du anta utmaningen att räkna dina kläder? Har du en blogg, länka gärna och skriv en kommentar så får jag läsa om dina plagg, icke-bloggare får också gärna vara med i utmaningen. Okej, då börjar vi.. 1,2,3..

Share: