Loading Likes...

Bildkälla: Gratisography, people

Efter en tungrodd höst där jag knappt besökt gymmet alls så börjar jag bli pepp på att träna och röra på mig igen. Dagligen blir det ju kortare och längre promenader med Doris, för hon behöver ju få rastas och jag behöver frisk luft. Men den där egna rörelseglädjen har jag saknat under hösten. Jag märker ju att jag behöver rörelse och träning för att må bra och orka både hemma och på jobbet.

Läs mer: Att träna utifrån en livsriktning

Inför det här inlägget gjorde jag lite forskning i mitt arkiv för att se vad jag skrivit tidigare om ämnet. Jag ville hitta inspiration och pepp för att komma tillbaka till träningen. Under min välmående/träning-temavecka i fjol så listade jag mina bästa tips för att hitta träningsmotivation.

Läs mer: Välmående/träningstemat: Mina bästa tips till träningsmotivation

Att hitta just det inlägget gav ju mig lite motivation och inspiration för att hitta tillbaka till rörelseglädje. För jag håller ännu med om de tips jag gav då och jag kommer definitivt att använda mig av dem nu.

Att hitta rörelseglädje genom ledda pass

Jag har ju som mål under våren att träna 2-3 pass under veckorna. Denna veckan har jag inplanerat tre ledda pass på gymmet. Känner att just nu får det bli ledda pass för att hitta tillbaka till min rörelseglädje. De pass som jag tränar denna vecka är Ett rygg-nacke-axlar pass, Shbam och så mitt älskade Bodybalance. Tids nog kommer jag gå tillbaka till min egenplanerade styrketräning också men det känns bra att variera min träning lite.

Utbudet och variationen av ledda pass är väldigt bra på det gym där jag går. Nästan dagligen finns det någon form av träningspass jag kan tänka mig att närvara vid. Allra bäst är ju att flera av de där passen endast är 30 minuter långa. Det betyder ju att jag inte behöver vara borta hemifrån så väldigt länge under kvällarna.

Att prioritera sin tid

För tidsåtgången som resorna till och från gymmet samt träningspassen tar så är ju tid bort från Doris. Under hösten blev det så att jag hellre var hemma med henne också när hon ändå är ensam så mycket under vardagarna. Nu hoppas jag under våren kunna ta lite längre gympass de veckor som sambon är hemma och kan vara tillsammans med henne.

Bildkälla: Gratisography, people

Jag känner mig väldigt taggad på vad den här träningsvåren har att erbjuda i form av energi och glädje. Känner också att jag så smått vill plocka in lite rörelseglädje här i bloggen. Exakt hur är ännu oklart, men det lär ju klarna. Många bra bloggidéer har fötts under något av mina träningspass.

Hur ser din vår ut med tanke på rörelseglädje och träning? Har du skilda mål för detta? 


Glöm inte att klicka på ♥ om du gillar inlägget.

Share: