Loading Likes...

Det kom önskemål om att jag skulle skriva lite mer personliga grejer och lite mer vardag här i bloggen. Vackert så, jag kickar igång det med en lista så kanske ni får reda på nån ny grej om mig. Listan hittade jag inne hos Alexandra, efter att jag googlat runt ett tag. Det är svårt att hitta listor som tilltalar men den här kändes ändå helt trevlig att fylla i.

Läs mer: Hjälp mig att förbättra bloggens innehåll


Hur gammal är du? Jag är 28 år, fyller 29 i maj.

Hur gammal känner du dig? Svårt det där.. Jag skulle kanske säga 25 i tanken. Sen jag fyllde 17 känns det som om inget egentligen förändrats. Fast om jag skulle se mitt 17-åriga jag idag så skulle jag säkert se stora förändringar.

Var bor du? Jag bor tillsammans med sambon och Doris, vår hund, i Korsholm. Om du vill veta mer exakt så bor vi i en radhustrea i Kvevlax. Det föll sig naturligt för mig att flytta hit till sambons hemort när studierna var klara. Jag trivs bra här.

Läs mer: Vårt hem i tre år

IMG_6184

Vad har du gjort idag? Promenerat med Doris, sagt hejdå åt sambon som for i jobb och handlat ett svindyrt medel för att slippa envisa snöklimpar på tassar och mage. Jag har också planerat ett par stickade sockor och hittade inspiration till dem i boken jag tipsade om tidigare i inlägget Handarbetstankar inför 2018

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken årstid föredrar du? Varför? Det där diskuterade vi faktiskt här om dagen. Jag fick konstatera att jag ser en charm med alla våra fyra årstider. Speciellt gillar jag övergångarna mellan årstiderna, för då är du rejält trött på det som varit och taggad för det som komma ska.

Är du beroende av något? Socker, min telefon och läppomada. Tre jobbiga beroenden som jag på något sätt borde tackla.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Ärligt, på en balkong eller terrass vid någon varm ort. Helst sen eftermiddag när du börjar vara lagom mör av dagens solsken och taggad på att fixa dig inför kvällens middag. Alternativ b är på sommarstugan. Önskar det fanns tillräckligt med is och att vi hade en bra eldstad i sommarstugan så att vi kunde bo där också vintertid.

Vad är du på för humör just nu? Rastlös och lite uttråkad. Vilket gör att jag blir lättretlig och irriterad. Skyller på vädret, det är grått och mulet hos oss idag nämligen.

IMG_6173 Vilket är ditt favoritgodis? Jag är en riktig godisråtta, äter det mesta. Får jag välja så blir det choklad eller snickers.

Vilken är din favoritaffär? Jag besöker främst mataffärer så har ingen favoritaffär.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska? Jag är nog en morgonmänniska. Efter en bra nattsömn så är jag ofta den som gärna startar konversationer vid frukostbordet och får mycket gjort på morgonen. Kvällarna är jag ofta rätt slö och vill gärna gå och lägga mig nån gång.

Har du blivit sydd nån gång? Jepp, tog bort några födelsemärken så de som inte gick att bränna bort måste opereras och då blev jag sydd. Inte kanske den trevligaste upplevelsen men vad gör man inte för att slippa irriterande födelsemärken. Som tur var det inget allvarligt med operationerna utan något jag valde att göra för att de fanns placerade på knepiga ställen som skavde.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Här i veckan fick jag en kram av en arbetskamrat. Hon var så glad över att jag hade fixat en grej åt henne och det var så roligt att se glädjen och det spontana i en kram.

Är du blyg? Jag kan vara lite reserverad när det kommer till nya obekanta människor, men i grunden är jag nog ändå ganska rättfram och vill gärna lära känna nya människor. Doris är lite likadan, hon har också svårt med nya människor i början, även om hon hoppas att alla hon ser ska vara hennes vänner.

IMG_6177 Vad heter du i andra namn? Anna, Maria.

Vill du gifta dig? Nej, jag är nöjd som det är. Att vara förlovad. Jag har aldrig, inte ens som liten, funderat över bröllop. Men skulle det nån gång bli så att vi väljer att gifta oss så vill jag ha det lika spontant och enkelt som valet vi gjorde att förlova oss.

Har du något smeknamn? Jo, sen jag var liten har jag kallats Stina. Det är också det namn jag använder i jobbet. Jag är så van med det så jag lystrar nästan inte ens till Christina på dagis längre.


Tid att ställa alla era frågor

Tänkte samtidigt försöka mig på en frågestund här i bloggen. Det är länge sen jag haft en frågestund nu så tänkte att jag kör en. Ni har möjlighet att ställa alla de frågor ni funderar över. Hoppas det nu helst kommer någon fråga så har jag något mer personligt att skriva om. För det här var ju ganska kul.

Ha en skön lördag!

Share: