Loading Likes...

Strax efter att Doris kom hem till oss så publicerade Sara en matte tag på sin blogg. Jag hade dagarna innan funderat att googla efter en lista som skulle presentera Doris lite bättre här på bloggen men nu slapp jag det. Förstås valde jag att vänta tills nu med att publicera listan eftersom jag kände att vi behöver lära känna varandra lite mer först innan jag kan ge sanningsenliga svar. Eller egentligen komma ur valpbubblan och få uppleva lite mer vanlig vardag tillsammans med vår fyrbenta familjemedlem.

sdr
Hurudan var Doris som liten? Jag räknar nog Doris som liten ännu, eftersom hon inte ens är ett år. Men den riktiga valpperioden var hon stundtals riktigt busig och älskade att leka och riva i allt, däremellan kunde hon krypa upp i famnen och gosa. Hon är också ett riktigt matvrak och äter gärna allt hon bara får.
Om hon inte fått namnet Doris, vad skulle hon heta då? Att komma på ett hundnamn åt Doris var supersvårt. Vet inte hur jag kom på Doris och när sambon också tyckte om det så blev det Doris. Jag fattar inte hur vi nån dag ska kunna namnge våra barn när vi hade svårt att namnge en hund.
Hur gammal och av vilken ras är Doris? Doris är snart fem månader gammal och hon är en dvärgschnauzer i färgen svart-silver.

Har Doris några smeknamn? Dorran, ett namn jag först ogillade men nu har jag till sist också hakat på.
Påminner du och Doris om varann? Vi har båda kort tålamod och vill att det ska hända något helst direkt. Om du inte ger Doris uppmärksamhet på direkten när hon kommer fram till dig så skäller hon och hoppar helst upp i famnen. Sen är vi båda lite lata, varför jobba för något om du kan få det serverat tycker åtminstone hon.
Vilket är det finaste minnet du har med Doris? Jag har så många fina minnen med Doris. Såna små söta stunder tillsammans när vi bara suttit och spanat ut över vattnet vid villan eller myst i soffan. Ett annat fint minne är vår första kurs vi gick tillsammans, inkallning. Å ännu har vi många år på oss att skapa nya minnen.
Vad är det knasigaste Doris har gjort? Hittills måste det vara när hon kom smygande och hade hittat gammalt fett från grillen vid villan. Hela hunden var alldeles glansig av fett men hon såg nöjd ut. Eller den gången vi kom på henne med att stå och gräva i strandkanten så blåleran sprutade. Båda gångerna slutade med ofrivilliga bad från hundens sida.

 Vad brukar du och Doris göra tillsammans? Vi gör det mesta tillsammans. Jag ville ha en hund som kan hänga med till de flesta ställen. Hon har hunnit besöka oss på dagis några gånger, varit med och uträttat olika ärenden och så har vi förstås besökt vänner och familj också flera gånger. Vi har också gått två kurser tillsammans nu i höst, först inkallning och nu går vi kantarellsök. Det är så roligt att få jobba tillsammans med henne och jag ser hur hon älskar att lära sig nya saker.

 

Vilka är Doris bästa egenskaper? Hon lär sig saker snabbt och hon är väldigt snäll.
Har Doris några konstiga vanor? Tja, jaa.. Kanske den att hon behöver gå långt ner i diket eller helst in i en buske för att uträtta sina behov. Fast, vem vill inte vara privat när du går på toaletten?
Vad är Doris duktig på / mindre duktig på? Hon har blivit riktigt duktig på de saker vi tränat sen inkallningskursen. Som att lämna främmande föremål eller komma när jag säger hennes namn. Hon är relativt snabblärd för sin ålder så de mesta nya kommandon går lätt att träna in.
Mindre duktig är hon på att bemöta barn. Det är ofta mycket skällande/morrande när hon ser barn, speciellt yngre barn. Men jag kan förstå henne för barn är väldigt oberäkneliga och yviga i sina rörelser så för en liten hund kan det vara rätt stressande.
sdr

Skulle du göra något annorlunda om du fick uppfostra Doris pånytt? Svårt att säga, men jag tror inte det. Kanske ge mig själv lite mera tålamod i vissa situationer.

 När har Doris gjort dig stolt? Doris gör mig stolt nästan varje dag. Ibland är det med små saker som att uppföra sig bra under våra promenader när vi möter andra eller så är det när hon svarar på något nytt som vi tränar.

 Finns det något Doris har lärt dig? Doris har lärt mig att tänka efter. Numera så planerar jag mina dagar och kvällar utgående från henne. Jag gör helt enkelt mindre av sånt jag kanske inte velat förut men gjort ändå och njuter desto mer av sånt vi kan göra tillsammans.
Sen har hon också lärt mig att jag visst klarar av att ta hand om någon annan än bara mig själv.

Var ser du dig själv och Doris om 5år? I ett fortsatt tillgivet förhållande till varandra. Jag hoppas att vi har hittat ytterligare någon intressant kurs att gå tillsammans för att lära oss nya knep och tricks. Å kanske har Doris fått en till fyrbent liten vän då också.

Share: