Fina Christina

Vardag. Hem. Handarbete. Hund.

Recension av Blå villan

Jag inledde min finlandssvenska bokhöst med den nya deckaren av Eva Frantz. En lättläst bok som jag i princip sträckläste. När handlingen väl hade kommit igång så kunde jag inte sluta läsa.

IMG_5585

Blå villan är Evas andra bok och även första delen i en serie om polisen Anna Glad. Jag gillar att läsa deckare, även om de ibland blir lite väl spännande. Fast än boken är spännande så kan jag ändå inte sluta läsa om den är välskriven.

Jag gillade Blå villan, dels för att den är finlandssvensk men också för dess handling. När du befinner dig mitt i bloggvärlden är det ganska spännande att läsa om den ur ett annat perspektiv. Blå villan handlar om en bloggare i min ålder som blir överfallen i sitt hem och Anna Glad får utreda fallet. 

Tidvis kändes bokens handling lite för enkel och förutsägbar. Men mot slutet var jag på helspänn och som den emotionella person jag är rann det nog en och annan tår ner för kinden när jag närmade mig slutet.

Om jag rekommenderar boken? Ja, det gör jag. En lättläst bok med ett intressant tema. En sån där bok du läser en helg när du inte har något annat som pockar på din uppmärksamhet helt enkelt.

0

4 kommentarer

  1. Tack, måste leta reda på den. Det är bara lite jobbigt med mitt läsande för jag sträckläser alltid och får ju noll sömn då… 😀 Jag som annars också sover för lite… Men den låter onekligen så intressant så jag ska nog leta upp den på biblioteket om den bara finns där redan.

    • Jag har lånat den från bibban men fick vänta ett tag för det var läskö på den. Värd att läsa å inte så tjock så hemskt många sömntimmar lär du inte gå miste om. 🙂

  2. Så kul att läsa din recension! Vi verkar ha tyckt ganska lika om boken 🙂

Kommentera

© 2017 Fina Christina

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: