Karins föreläsning om slow fashion

Karin höll en väldigt intressant föreläsning om shopping och mode i torsdags. Hon berättade bland annat att vi konsumerar och gör av med 15 kg kläder /person /år. 15 kg är mycket, speciellt när det handlar om såna ytliga saker som kläder. Jag vill gärna se att jag inte gör av med så mycket, men säkert gäller det oss alla.

Hon ställde frågor som vi får ställa oss nästa gång vi känner för att shoppa. Frågor som: Kan jag leva utan detta plagg? De flesta gånger kan du säkert svara ja på den frågan.

IMG_5470

Hur som helst så blev jag väldigt inspirerad av Karins föreläsning. Gjorde en snabb genomrensning i min garderob igår och plagg som har hängt där hur länge som helst fick åka. Skall se om jag lägger upp dem på Syrrans Garderob kanske. Hädan efter skall jag sträva efter kvalitet och att fråga mig om jag kan leva utan detta plagg innan jag shoppar.

 

5 thoughts on “Karins föreläsning om slow fashion

  1. Idag ställde jag mig faktiskt frågan ”Kan jag leva utan detta plagg?” när jag stod i valet och kvalet om att köpa en tröja. Kom fram till att nej, den är alldeles för gosig och skön för att leva ett liv utan och så köpte jag den. Haha. Jag har nog inte riktigt lärt mig ännu. 😉

    Gilla

  2. Jag använder sist och slutligen otroligt få plagg, men det beror på att jag är så dålig på att shoppa. Men den där frågan ska jag börja ställa mig med, alltid!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s