Om att blogga

Under mina korta pauser från bloggandet har jag saknat det väldigt mycket. Innan jag startade den här senaste bloggen var jag inställd på att ha åtminstone fem månaders paus från bloggande. Läsa och kommentera var okej. Jag tänkte mig ett bloggrehab, för att se om jag faktiskt ville det så förskräckligt mycket.

Malenamis föreläsning i Nykarleby och att renskriva anteckningar från bloggföreläsningen med Peppe, Linn och Karin fick mig att inse vad jag ville, blogga. Förstås på mina egna villkor och utan krav från mig själv. Så födde fina Christina. Jag är väldigt impulsiv som person och vill oftast att saker och ting skall ske direkt. Ibland gör jag val utan att tänka igenom det tillräckligt. Vissa saker blir inte som jag tänkt, andra mycket bättre. Som den här bloggen t.ex., som blev något mycket bättre än jag tänkt.

Under de bloggföreläsningar jag närvarat vid har det pratats en del om troll på nätet och elaka kommentarer. Jag har själv inte råkat ut för någondera ännu, den dagen den sorgen. Däremot märker jag hur mycket fördomar det finns kring bloggande. Ibland nämner jag för personer runt om att jag bloggar, oftast inte. Att koppla min blogg till Facebook var ett stort steg att ta. Mest rädd är jag för de fåniga kommentarerna som kan komma. ”Jasså, du bloggar.. Ja då är du en sån som fotar allt och hänger ut ditt liv på nätet.”

Men sanningen är ju att inte en blogg är den andra lik. Alla riktar sina bloggar på olika sätt och allas liv är olika. Att försöka förklara det för någon som inte vet och med stor säkerhet inte bryr sig är meningslöst.

Det jag egentligen ville skriva om var hur mycket bloggande ger. Som icke bloggande person är det kanske svårt att förstå, eller helt ointressant. Men jag kan ärligt säga att jag skulle knappast ha lärt mig en massa och träffat så duktiga och trevliga människor om det inte var för att jag ”skriver dagbok” på nätet.

Å sen att det ordnas bloggträffar, bloggprisgalor och annat bloggrelaterat är ju endast en rolig bisak. 😉

4 thoughts on “Om att blogga

 1. Jag har också funderat på det där med att blogga. Varken på paus eller att helt sluta… Mer vad mitt mål egentligen är, mest för att kunna formulera mig, men också för att själv har en sorts riktlinje… Men mer om det i något blogginlägg 😉

  Sedan är det oftast de som säger så (”jasså du bloggar…”) som är de som läser utan att erkänna det 😉

  Gilla

  1. Jo, ibland är det bra att stanna upp och fundera på vart ens blogg är på väg. 🙂 Haha, jo.. tror egentligen man skulle bli ganska rädd om man visste vem alla som läser ens blogg.

   Gilla

 2. Ja, jag håller med dig. Bloggandet har gett mig så mycket. Jag tror t.ex. inte att jag någonsin skulle ha starta företag eller fotograferat så mycket (och lärt mig så mycket) om det inte vore för bloggen. Och det är bara en sak som den har gett mig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s