Silver- och vikingakedjor

IMG_5621

Mitt första armband.

Jag har hittat något som kan bli en ny hobby, förstås en ganska dyr sån. Att tillverka silversmycken. Har ikväll suttit och knepat och knåpat i den gamla byskolan i min hemby. Medborgarinstitutet ordnar i år en kurs i silver- och vikingakedjor. Syster har tidigare varit på liknande kurser och alltid tagit hem så fina smycken. Nu var det också min tur att försöka. Lite pilligt och rejält sjuka händer. Men är riktigt nöjd med mitt allra första armband. Materialkostnaden blev 21,50 euro för det här armbandet. Inte den billigaste hobbyn men fantastiskt rolig när man väl kommer igång. Å förstå min lycka när kursledaren berättade att man också kan sticka och virka arm- och halsband. Nu skall här letas inspiration på nätet.

2 thoughts on “Silver- och vikingakedjor

  1. Alltså jag skulle SÅ vilja gå på en sån kurs. Jag hade en arbetskompis för några år sedan som alltid visade upp alla fina smycken hon gjort och sedan dess har jag drömt om en dylik kurs. Har dock inte hittat! 😦

    Gilla

    1. Det är roligt, ganska pilligt och blir fort dyrt. De ordnar nog nästan varje år sådana kurser via MI i Vörå. Nästa gång vi har kurs skall jag försöka komma ihåg att knäppa lite bilder och lägga upp ett inlägg. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s