Fasaden på nätet

Läste i Linns blogg om hur människor ännu idag stör sig på den fasad som alla verkar visa upp (facebook, instagram, blogg). 

Jag tänker så här, en vanlig dag du kommer hem från jobb och har en lägenhet i kaos, haft en stressig dag på jobbet och skall snart iväg på nästa programpunkt. Kollar genom ditt instagramflöde och inser att blombuketten du fick i helgen fortfarande ser lika vacker ut. Vad gör du? Fotar ditt råddiga hem, din stressade uppsyn eller den fina blombuketten? Vad blir du glad av och vad vill du dela till andra?

Oavsett hur bra det låter på facebook, hur vackert eller roligt det ser ut på instagram eller hur icke stressad man verkar vara i sin blogg. Så är detta en så liten del av livet. Min åsikt är att jag hellre delar med mig av den lilla del av livet som jag ser tjusning i istället för att jämt klaga kring alla de delar som det finns något negativt i. Dessa saker delar jag med mig av i min privata bok.

Samtidigt vet jag ju att alla inte ser det på det här viset. Men handlar det då inte i grund och botten om avundsjuka? I grund och botten tror jag nog att största delen av människorna som bloggar, fotar bilder till instagram och skriver facebookstatusar inte gör det för att skryta eller för att visa upp något. Och råkar det så vara då att de vill göra det, så gläds med dem. Har du en sämre dag och inte tål andras lycka, stressfria tillvaro och fina bilder. Håll dig då borta från sociala medier.

Trevlig onsdag!

4 thoughts on “Fasaden på nätet

  1. Bra skrivet Christina! 🙂 Och jag håller verkligen med dig.

    Jag delar själv oftast med mig av det positiva i mitt liv, eftersom jag inte ser någon mening i att ta foton på/blogga om trista vardagssaker som jag ändå inte själv finner någon mening i eller vill att hela världen ska se. Ett Instagramflöde, en Facebooklogg och en blogg är ju långt ifrån någon människas HELA liv. Ingen kan förvänta sig att man ska skriva om allt. Man väljer alltid vad man skriver om eller hur man vinklar det och då vore man ju rätt dum om man inte försökte vända saker och ting till det bättre.

    Enligt mig existerar inte ens den här fasaden som folk talar om. Med lite sunt förnuft inser man att allt är ett medvetet urval.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s