I en värld full av saker

Jag gillar att gå på loppis, det är ett bra tidsfördriv och ofta lindrar det den värsta köphysterin. Ni vet den där känslan när du behöver få köpa något, vad som helst. Då kan en bok eller något annat smått för en liten peng från en loppishylla fylla den funktionen.

Samtidigt är det oerhört intressant att bara gå omkring och spana in det otroliga utbud som finns på de olika loppisarna. Ibland funderar jag nog vad folk tänker när de försöker sälja precis vad som helst. Som t.ex. vid ett loppisbord där någon hade buntat ihop papperstallrikar och skulle sälja dem för en euro. Eller de där gratisdvderna om Tigern som du får på posten ibland. De ser jag ofta liggandes på loppishyllorna.

För inte allt för länge sen hade jag en period när jag drog hem en massa saker, som kunde vara bra att ha nån gång. Den perioden börjar vara över nu och jag börjar med allt mer kritiska ögon se på det som finns runt omkring mig. Hemma i lägenheten eller hemma hos mina föräldrar. Min sambo brukar ofta påpeka att jag har så mycket saker. Ja, jag är en samlare och saker gör mig glad. Att ha olika grejer som du kan byta om med, plocka fram och förnya sig lite. Men samtidigt som min maniska samlarperiod börjar vara över så börjar också en annan tanke födas inom mig. Att jag inte behöver så mycket grejer, egentligen.

IMG_5657

Några av mina senaste loppisfynd

Nu som då kan man på nätet läsa om olika små eller stora projekt som människor företar sig. Evas in:ut-utmaning som hon uppdaterar varje söndag, Alexandras klädutmaning hon hade för några år sen. Ja, listan kan väl egentligen göras ganska lång. Jag tror att ju mer vi läser om såna här saker så desto mer ändrar vi vårt sätt att tänka. Eller jag vet att åtminstone jag fungerar på det här viset.

Jag har allt mer börjat tänka på att köra någon liknande utmaning till ett nytt år. Exakt vad eller hur utmaningen skulle utforma sig vet jag inte riktigt ännu. Det enda jag vet är att den skall handla om min konsumtion och alla dessa saker jag omger mig med. Om det då blir att göra sig av med allt överflödigt och endast behålla det jag faktiskt använder, eller om det handlar om att det jag behöver köpa skall komma från loppis eller liknande får tiden utvisa. Jag har ju ett tag på mig att fundera hur det blir. Känner att det här är något som behöver få gro lite till ännu.

4 thoughts on “I en värld full av saker

 1. Jag gillar också den där in-ut tanken. Och nu står jag sådär lite halvt ofrivilligt inför en ny utmaning, då jag ska överleva på endast vårdstödet. Betyder ju helt klart defenitivt slut på allt shoppande. Alla ”lyx-produkter” går bort. Men på samma gång känns det lite kul, som en utmaning som jag vet att jag kan klara av. För hur mycket BEHÖVER man egentligen..

  Gilla

  1. Ja, visst är det ganska intressant med lite utmaningar ibland ändå. Sist och slutligen behöver man ju inte så hemskt mycket, men det gäller att komma fram till detta också.

   Gilla

 2. Jag tycker in-ut tankesättet är jätteintressant. Kom över det för något år sedan och nu har jag igen börja tänka på det iom. Evas blogg 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s