Jag tränar, därför finns jag.

Sofia skrev ett sånt bra inlägg om sin träning, efter en lång kommentar kom jag fram till att jag behöver få skriva om min träning också. Jag vet att jag tidigare har berört det här med min träning i bloggen. Men det skadar inte att skriva mer om det, för som jag också kommenterade hos Sofia så tycker jag själv att det är inspirerande och intressant att läsa om andras träning.

Ikväll har jag genomfört ett av de tyngre passen någonsin tillsammans med mina vänner och vår PT. Ja, det låter ju mer fancy än vad det egentligen är. Tänk dig själv att först göra en övning, t.ex. 20 st. situps och sen springa en sträcka på ca. 350-400 m kanske i terräng och med god fart på. Intervaller och cirkelträning kan vi väl kanske benämna det.

244af1cefcd76a9c76efaf244ebf7804

Bildkälla: Pinterest

Under våra pass tillsammans med hon som tränar och peppar oss så diskuterar vi ofta våra gjorda pass och hur träningen känns. Hur svårt det är att få in en rutin med träningen och att se till så de fyra pass per vecka som vi har faktiskt blir gjorda. Med träning handlar det för mig ofta om inställning, motivation och förberedelse. Jag märker direkt om jag har förberett mig dåligt, t.ex. ätit för lite, eller så behöver det bara bero på att psyket är emot mig. Jag tror att jag inte orkar, fast jag innerst inne vet att jag nog gör det.

Det är fantastiskt roligt att se hur mycket och relativt snabbt ändå människan kan utvecklas, och hur mycket du orkar bara du ger dig på det. Om någon skulle ha sagt för ett år sedan att jag i oktober 2013 orkar relativt bra genom två av tre varv av kvällens träningspass så skulle jag nog ha skrattat bort det.  Som jag tidigare har skrivit så tränar jag i första hand för att må bra och för att bygga upp en ork i vardagen. De fina resultat som så småningom kommer med styrketräningen och att flåset förbättras, det ser jag bara som en fantastisk bonus.

Vilken är din relation till träning?

8 thoughts on “Jag tränar, därför finns jag.

 1. Jag gillar inte alls träning… Folk säger ständigt ”do sko må så bra åv att träna”, ”man får toko energi”… Men nä, jag avskyr allt som heter länk, promenera (utan barnvagn, med är det mycket lättare), gym och zumba. Det enda jag faktiskt skulle kunna tänka mig, är någon slags cirkelträning där man delar upp träningstipsen i kortare delar. Till vårterminen tror jag att jag ska satsa på något sånt, och då med en träningskompis så det är roligare.

  Gilla

  1. Det är mycket roligare att träna tillsammans med någon. Å visst ska man ju träna sånt som man tycker om också, cirkelträning är själv en favorit hos mig. Hade jag möjlighet skulle jag gärna gå på såna pass ibland. 🙂 Vet åtminstone att de i Jeppis på Fitness Club (tror det heter så gymmet nära ishallen) hade cirkelträning som pass tidigare.

   Gilla

 2. Vad roligt att du gillade mitt inlägg 🙂 Visst är det roligt att se att man utvecklas, och dessutom ganska fort ibland! Träningen ger så mycket energi till vardagen 🙂

  Gilla

 3. no läst ja bara igenom å fundera åså klicka ja bort me. men måsta återvänd å skriv att ja återkommer 🙂 dehär bod ja blogg om också, he e intressant ämn!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s