Vad skulle du göra om du inte var rädd?

Magda skrev ett inlägg här om dagen, ett inlägg som jag ansåg krävde lite mer än endast en kommentar på hennes blogg. Jag behövde helt enkelt få fundera på det och kommentera det genom ett inlägg på min egen blogg. Hon frågade sig och vi läsare vad jag skulle göra om jag inte var rädd?

Det första jag kom att tänka på var att våga ta för mig mer och inte fundera så hemskt mycket på vad andra kan tänka, tycka eller säga. När det gäller vissa saker så kan jag nog ännu tveka och fundera att vågar jag göra det här eller säga/skriva så här, vad månne den och den kan tänkas tycka då? Fast sen igen, de kan ju komma och berätta det åt mig då. Om de mot förmodan tycker något.

Det andra jag skulle göra är att flytta lite längre bort, eller eventuellt resa bort en relativt lång tid. Nu bor vi nära tryggheten, familjen. Jag ser inget fel med det, egentligen. Jag trivs väldigt bra, nästan lite för bra kanske. Samtidigt som jag imponeras av och beundrar människor som vågar lämna det mesta och resa iväg och bosätta sig på en annan destination. Det skulle krävas en hel del mod för mig att göra en sån sak.

Ganska djupa saker, nog finns det säkert mer ytliga saker om jag får fundera ett tag till. Med risk för att Magda aldrig skulle få svar på fråga.

Vad skulle du göra om du inte var rädd?

7 thoughts on “Vad skulle du göra om du inte var rädd?

 1. Dom flesta saker i vårt liv styrs ju av rädslor. Dom går att få bort,men först måste man ju ha viljan att göra nåt åt dem. Jag har gjort mycket åt mina rädslor och jag har kommit från nästan allt som jag tvekat inför,har vissa saker ännu men det jobbar jag på. Tänk ALDRIG på vad andra säger om det ni gör,det är just därför dom säger och tycker,för att dom inte själva har vågat göra nåt åt sina liv 🙂

  Gilla

  1. Jo, visst har du rätt i det du skriver. Just de saker jag nämner i mitt inlägg är saker som jag tycker är lite skrämmande. Den första är jag mer beredd att jobba på än den andra. 🙂

   Gilla

 2. Att våga mera , testa nya saker och så. 🙂 Men att känna sig trygg, vågar man mera, att testa nya saker eller så.. Om man inte känner sig trygg, så tvekar man och så. Det beror på vad, man inte vågar också. Jätte bra inlägg! 😀

  Gilla

 3. första som kom upp i mett hovo va också att ja sko reis bort nanstans för en länger tid, t.ex. flytt ti Australien å jobb tär ett år. men he er en sånde sak ja aldri sko kona göra i dagsläget. så brukar tänk att ”om ja blir singel så sticker ja iväg”. knäppt egentligen, nog kan man jo fara me sin andra hälft å! men just min andra hälft e int så ivri ti stick iväg nanstans…
  en liti minder grej som ja sko göra om ja int sku va rädd e ti hopp benji!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s