Goda maränger

IMG_5762

Jag bjöd på maränger igår, eftersom det lämnade äggvita över när jag bakade. Googlade snabbt ett marängrecept och de blev så lyckade och goda att jag vill dela med mig av dem åt er också. Förstås blev det dubbelsats för mig eftersom jag hade sex st. äggvitor.

6 st. äggvitor

4 dl socker

2 krm ättika

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Lägg till ättikan och vispa lite mera. Fördela sockret lite åt gången i smeten och vispa till smeten är blank och fin och skålen går att vända upp och ner. Grädda marängerna på en plåt i ca. en timme i 100 grader.

4 thoughts on “Goda maränger

  1. Jag älskar maränger! Ett tips är att röra ner en matsked choklad eller kinuskisås lite slarvigt. Då får man en fin marmorering och lite extra smak!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s