Baka, baka liten pepparkaka..

IMG_5787

IMG_5788

Jag hittade en ny plats för min Riihimäkiburk. En plats på köksbänken med alla de där pepparkaksformerna i, de där som tar en massa plats i lådan resten av året. Inspiration för julens pepparkaksbakande, som brukar ta form på självständighetsdagen. En fin tradition som jag delat med min kära mormor i flera år. Självklart har vi fortsatt med traditionen sedan hon gick bort. Å jag är lycklig som också fick hennes pepparkaksformer, de gör minnet ännu starkare. Gamla, sköra men ack så fina.

4 thoughts on “Baka, baka liten pepparkaka..

  1. Gamla pepparkaksformar är de allra finaste. Såna finns hemma hos mina föräldrar. Det är många år sen jag bakat pepparkakor med mamma, men förr gjorde vi det alltid på självständighetsdagen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s