En självständighetsdag i köket

Finland firar sin 96 självständighetsdag, som sig bör kollar vi förstås på festligheterna från Tammerfors. Roligt att se bekanta ansikten bland gästerna i år. Är själv dålig på vilka kända finländare som finns, oavsett vilken genre. Allra roligast är det förstås att se på alla vackra klänningar.

Som sig bör har jag också bakat pepparkakor idag, en tradition som hållit i sig så länge jag kan minnas. Efter tio plåtar kakor och 169 gräddade så var jag nöjd att sätta mig i soffan med stickningen.

IMG_5789

IMG_5790

Lite nytt i pyntväg har hittat hem till oss också. Blomman och den vackra stjärnljusstaken fick vi som tack från dagisfamiljerna igår. De röda julbockarna köpte jag på Stundars julmarknad förra helgen. Eventuellt får de byta plats närmare jul, skall se hur de passar in.

One thought on “En självständighetsdag i köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s