Matutmaning 2014

Jag lovade mig själv en sak när klockan slog tolv i tisdags. Från och med nu så skall jag börja planera veckans matsedel och veckohandla. Jag har försökt från och till och det går mycket lättare de veckor när han också är hemma. Det är ju för all del roligare att göra mat när man är två.

bb0ad324b99a19f0e22fcc5a27f2b084

Bildkälla: Pinterest

Men nu banne mig skall jag göra det här till en rutin. Jag vet att det kommer att bli svårt och tråkigt och tungt och allt.. Men om jag inte försöker så kommer det inte lyckas. Så imorgon åker jag och veckohandlar första gången. Min plan är att veckohandla på fredagar och för fem dagar framöver. Så på torsdagkväll skall jag sätta mig ner och fundera vad som kan lagas för maträtter fram till nästa torsdag.

Nu gäller det bara att hitta goda recept och massor med inspiration så skall det nog gå bra. En av fördelarna jag ser med det här är den mängd pengar jag kommer spara på att slippa småhandla jämt. Å förstås att jag får en bättre överblick över vad vi äter.

4 thoughts on “Matutmaning 2014

  1. bra beslut, he e så myki enklari, å framförallt billigari, tå man skriver upp allt man ska ha åså handlar man he på ein gang. san kan man jo visserligen hamn fara ti butiken nan vändo tå man har glömd na, men he e jo en bisak 😀 sjölv så skriver ja listo på måndag åså far vi å handlar. ibland handlar vi fö heila vikon, om vi vejt va vi har fö program, men ibland blir e att fara igen på lördag fö ti handel ti häljen.

    Gilla

  2. Bravo! Och lycka till 🙂 Jag har hållit fast vid att veckohandla och planera veckans matlista i ett par år redan, det blir en rutin så småning om. Och precis som du skriver är det mer ekonomiskt också eftersom det blir lättare att ta vara på rester och göra ”ny” mat 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s