Lost in the camerajungle

Länge velade jag mellan en surfplatta och en ny kamera. Så plötsligt hade jag en surfplatta och allt var frid och fröjd, nästan. Jag kan inte släppa tanken på en ny kamera. Jag känner att jag vill ha en ny hobby i mitt liv, något nytt att fundera på. En av de stora bollarna har börjat sin färd ner mot marken, studiebollen. den når snart marken med en duns och efter sig lämnar den ett stort tomrum.

Ett tomrum som jag inte tänker fylla med så stora projekt. Men jag tänker att fotografering kunder vara ett lite projekt, att få utvecklas i sakta mak. Men, jag är helt vilse i kameradjungeln. Har ingen som helst aning och inte blir jag klokare av att läsa om olika sorters modeller på nätet heller.

Jag tänkte länge på en Canon eos M, den ser ju så liten och behaglig ut. Men samtidigt så lutar det åt en systemkamera, något som min sambo tycker är klumpigt och alldeles onödigt. Vad vill jag då? Jag vill utvecklas, lära mig något nytt. Jag fick verkligen mersmak när vi gick på instawalken, jag får mersmak varje gång jag hör Ida berätta om alla fotoutflykter och spännande evenemang med fotoklubben.

Jag vill ha en kamera, men jag vet bara inte hur jag skall tänka. Hjälp mig?

9 reaktioner på ”Lost in the camerajungle

 1. Ping: I think I found the one | fina Christina

 2. Har en Systemkamera till salu om du är intresserad? 🙂 (måste bara kolla med gubben först att han nu säkert inte vill ha den kvar). Jag tyckte precis som många att jag ville ha en lite mindre modell, så jag har nu en minisystemkamera (Samsung), eller en så kallad smartkamera. Den funkar egentligen som en systemkamera med både inställningarsfunktion och automatik. Men den är mindre, så den ryms i handväskan ifall jag inte har det större objektivet på.

  Lycka till i kameradjungeln!

  Gilla

 3. Om du är intresserad av fotografering skulle jag nog satsa på en systemkamera i nybörjarklass. Det finns riktigt förmånliga begagnade instegskameror. Nu är jag inte insatt i Canons modeller, men motsvarande Nikon som jag skulle föreså är kanske en begagnad Nikon D3200, eller D3100. Det borde vara ganska lätt att hitta beg. nybörjarkameror eftersom många säljer bort dem då de vill byta upp sig. Vilket man ofta vill om man blir fast i fotograferandet 😀 Det finns ju pocketkameror som också har systemkamerainställningar. Dvs. du kan fotografera i RAW och du kan själv bestämma alla inställningar. Men de kamerorna är oftast ganska dyra, och det är nog helt enkelt inget jag skulle börja med! System-nyböjarkamerorna är dessutom väldigt små, (tycker jag, hehe), förstås inget man kan sätta i fickan, men passar i alla väskor. Om du verkligen är intresserad av fotografering skulle jag inte satsa på en ny pocketkamera. Jag tror att du börjar harma dig senare då du känner dig begränsad. Man kan ju inte utvecklas så hemskt mycket om man inte kan ha ”kontroll över kameran”, förstås nog med bildkomposition, men inte så mycket annat. Sedan finns det ju alla dessa mindre spegellösa systemkamerorna, men de är jag inte alls insatta i. Och kostar ju nog en hel del också. Dessutom är de inte alls så små när objektivet är monterat, även om själva huset är litet.

  Nu blev det en flummig roman 😀 Hoppas du förstod något!

  Gilla

  • Jo, lite förstod jag nog. 🙂 Syrran har en D3200 som vad jag vet hon inte använder så hemskt mycket. Jag försökte låna den ett tag förra våren men den blev nog tyvärr bara liggande då. Jag hoppas jag skulle ha lite mera tid och inspiration att fota bilder nu om jag skulle skaffa mig en egen. Jodå, din flummiga roman förstod jag nog ganska mycket av. 🙂

   Gilla

   • Det här med att lära känna sin systemkamera är ju inte det lättaste och jag har flera kompisar som har köpt en systemkamera, tröttnat och sedan bara lämnat den att ligga eftersom den är så otymplig att släpa med. Och då känns det ju som en lite onödig investering. Pocketkameror nuförtiden är otroligt bra, och många gånger får man precis lika snygga bilder med dem som med en systemkamera. 🙂 Men om du har tid och intresse så tycker jag som Sara att du ska satsa på en begagnad systemkamera. Kolla Findit och liknande. 🙂 Jag skulle också råda dig att låna syrrans kamera ett tag först, för att se om det här med systemkamera är någonting för dig. 🙂

    Gilla

   • Ja, det är ju lite det jag är rädd för också, att den lämnar och ligga när den inte är så smidig att ta med sig överallt. Att köpa kamera är trots allt ett beslut som man behöver fundera på ett tag. Så det kanske är vettigt att försöka låna syrrans kamera igen och se om jag orkar lära mig den lite bättre än sist. 🙂

    Gilla

 4. Jag har samma tankar angående det här med kameror och fotografering. Jag skulle så gärna vilja satsa på en systemkamera och utvecklas och kunna visa vackra bilder på bloggen, men då igen känns det som om jag aldrig kommer att orka dra med mig kameran när jag en gång är ute någonstans. Liksom, det räcker bra med en handväska annars där den lilla digikameran alltid har rymts med, men om man skaffar systemkamera ryms den inte riktigt lika bra!

  Gilla

  • Nej, det är ju det där med utrymmen.. Jag är väldigt nöjd över min lilla digitalkamera och tänkte försöka den låta hänga med de gånger man inte vill släpa den stora. Men ja, det är så svårt att veta.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s