En kommentera mera-kampanj

Så småningom börjar bloggvärlden vakna ur sommardvalan och förhoppningsvis resulterar det i inlägg som är mer svårsmälta och intressanta än bilder på picknickar, solnedgångar och jordgubbsskålar. Det är iofs. inget fel på de inläggen heller, för jag anser själv att det ibland är skönare att läsa inlägg som du inte behöver tänka så hemskt mycket kring.

Samtidigt har jag märkt hur tomma kommentarsfälten under bloggarnas inlägg är. I den tid av facebooklikes och instagramhjärtan som vi nu lever i så är det kanske vanligt att tänka att jag kommenterar sen eller vad bra skrivet men vad skall jag som läsare svara? Det behöver inte alltid vara så mycket, å åtminstone wordpress kör ju också med det där att kunna gilla inlägg ifall du tycker det är smidigare.

Min önskan inför hösten 2014 är att vi alla blir bättre på att kommentera varandras och andras bloggar. Du behöver inte blogga själv för att skriva kommentarer på någons blogg. Det behöver samtidigt inte vara de där två sidor långa utläggningarna heller. Jag tror att det både för er som gärna läser blogg och för oss som gärna bloggar, i varjefall för min del, är roligare att logga in och se att någon har tagit sig tid att skriva en liten kommentar kring något av mina inlägg.

Det är kanske dags att värma upp skrivarfingrarna och börja producera kommentarer på bloggar. Vänner, kom ihåg bara att ingen gillar otrevliga kommentarer så håll god ton!

24 thoughts on “En kommentera mera-kampanj

 1. Word! 😉 sen förra gången du tog upp dehär så ha ja börja kommentera allt mera, kanske jag borde öka kommenterandet ännu mera nu efter denhär uppmaningen? 😀

  Gilla

 2. Jag håller på att vakna ur bloggdvalan och ska sannerligen bli bättre att kommentera! Jag har knappt läst bloggar i sommar och som du säger har bilder funkat nästan bättre. Hjärnan stängdes liksom av i hettan 🙂

  God bloggfortsättning!

  Gilla

 3. du har så rätt! tänker nästan varje dag när ja läser bloggar att ”oj, jag bord nog kommenter dehär, de va ju så träffand!” men sen är det oftast de att ja läser från mobilen som sätter käppar i hjulen… får nog ta o skärpa mig i höst, o kanske börja läsa mer från datorn 😉

  Gilla

 4. Vilket bra initiativ, för nog är det ju roligare att blogga om någon ids visa att de besökt bloggen. Ska själv försöka bli lite flitigare också.
  Förresten så tycker jag om din nuvarande frilla!

  Gilla

 5. Det är absolut mycket roligare att skriva på bloggen då man får respons. 🙂 Bra att du väcker bloggläsare och hoppas att det börjar synas nån kommentar här och var. Precis som du säger!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s