Fantastisk äppelpaj

IMG_0238

 

Den här söndagen krävde sin äppelpaj och efter att ha fått äpplena hitkörda på förmiddag blev det paj nu på sena eftermiddagen. Jag tog helt enkelt och körde på samma recept som jag har till blåbärspaj men bytte då förstås ut bären mot äpplen. Funkade perfekt tillsammans med den hemgjorda kanelwhisky-glassen som fanns i frysen.

Fantastiskt enkel och god paj gör du såhär:

ca. 100 g mjukt smör

1 dl socker

1 ägg

ca 2 ½ dl mjöl

1 dl havregryn

knappt 1 tsk bakpulver

valfri mängd äpplen

sirap

Rör ihop smör och socker, tillsätt ägget. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver och blanda det med den övriga socker/ägg/smör-blandningen. Bred ut degen i en smord och bröad pajform. Skala och skiva äpplen, rada ut dem ovanpå pajdegen, ringla sirap över. Blanda till ca. 75 g smör, ½ dl socker, ½-1 dl mjöl och ca 1 dl havregryn till en grynig massa. Smula denna massa ovanpå pajen. Grädda i ca. 20 minuter i 175 grader.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s