We decor life | Julpyssel

IMG_6681

 

Så länge jag har kunnat minnas så har vi bakat pepparkakor på självständighetsdagen. En vacker och mysig tradition som jag fått dela med min mamma och speciellt med min mormor. Det var ett mycket speciellt tillfälle när jag fick sova över hos mormor och stiga upp tidigt och baka tillsammans med henne.

Traditionen lever vidare och även i år har jag bakat pepparkakor på Finlands 97:nde självständighetsdag. Mormor lever kvar i mitt pepparkaksbakande eftersom jag fick hennes pepparkaksformar när grejerna delades upp. Snart åker kakorna ner i en pepparkaksburk och jag skall avnjuta dem med lite blåmögelost och glögg senare ikväll, kanske framför slottsbalen.

Fler inlägg om julpyssel hittar ni på Decor Lifes blogg

5 thoughts on “We decor life | Julpyssel

  1. Snart blir det hundraårsjubileum då. Minns att jag hade en lärare i historia som var från Finland men bott i Sverige i många år och som berättade om att självständighetsdagen var en stor händelse i Finland. ”Idag alltså”, påpekade någon i klassen eftersom det råkade vara den 6/12. Hon blev helt från sig eftersom hon glömt att dagens datum var den 6/12. Kanske bott lite för länge i Sverige?

    Gilla

  2. Alltså det här med att baka tillsammans med sin far/mormor. Det var något alldeles särskilt. Inget smakade så gott som det! Härligt att du håller traditionen vid liv.

    Gilla

  3. Jo, för mommo var det viktigt att baka pepparkakorna på självständighetsdsgen och ni fick turas om att baka tillsammans med henne. Själv har jag inte bakat idag, tyvärr.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s