Finländska favoriter – Iittala

I julstressen fick jag en idé, att under året börja tipsa om när jag hittar intressanta och användbara grejer/tjänster som kommer från vårt Finland. Jag har tänkt många gånger att jag gärna skulle vilja handla presenter och gåvor från så lokalt eller finländskt som möjligt. Men sen när en väl behöver dessa gåvor så vet jag inte riktigt var jag hittar dem. Men att leta lite under året som går kanske gör det lättare till en ny jul.


 Först ut bland mina finländska favoriter är produktmärket Iittala. Välkänt bland de flesta och ett märke som finns i var och varannat hem idag. Jag gillar Iittiala för deras breda utbud och färgglada sortiment, samtidigt så finns det ju också både billigare och dyrare alternativ bland deras varor.

Har ju själv börjat samla på mig både Kivi och Kastelhelmi-ljuskopparna och så finns det nog andra Iittala föremål hemma hos oss också. Iittala är tacksamt för det är något som de flesta kan ha glädje av idag. Ett presentkort eller något föremål ur deras många serier är nog ofta en uppskattad gåva hos mottagaren. Jag sitter själv som bäst och funderar vad jag skall köpa för presentkortet jag fick av jultomten.

 96e1e43c58d65839c034a24926687d88

Bildkälla: Pinterest /Anttila

4 reaktioner på ”Finländska favoriter – Iittala

  1. Bra idé med att lyfta fram lokala/finländska produkter! Jag har själv tyckt om att köpa iittala-produkter åt vänner i utlandet. Då känns det som att man ger något riktigt fint från Finland.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s