Garderob 2.0, en första rensning

PicMonkey Collage

Jag har dragit igång ett långtidsprojekt hemma hos mig, garderob 2.0. Ett projekt som går ut på att rensa, röja och fixa en fungerande basgarderob åt mig. I nuläget har jag sorterat och funderat över innehållet i garderoben hemma hos oss men också bland de plagg som har lämnat hemma hos mina föräldrar.

På med de kritiska glasögonen och en genomgång i garderoben resulterade i att jag plockade bort totalt 35 plagg. Av dessa 35 så skall 15 plagg slängas och resten ges bort eller säljas. Vad har jag då rensat bort? Söndriga plagg, främst underkläder, men också några plagg med så stora hål att de inte går att fixa på ett snyggt sätt. Av de plagg som skall ges bort eller säljas är det främst olika t-shirts, linnen, nån klänning och några par byxor. Plagg som jag tröttnat på eller som legat så länge i garderoben att jag nästan glömt dem.

Samtidigt som jag rensat och röjt bland mina kläder har jag lusläst lite från och till på nätet vad en bra basgarderob behöver innehålla. Jag har också kommit fram till att jag behöver köpa nya svarta jeans, fler enfärgade t-shirts och linnen, den lilla svarta (klänning) samt en uppdatering på underklädesfronten.

Tanken med garderob 2.0 är att det skall få ta sin tid, jag behöver inte de där plaggen nu på direkten, utan kan med gott samvete och en hel del tid försöka leta fram bra kläder av kvalitet. Så att jag inte behöver göra en gigantisk röjning om några månader igen och plocka bort en massa sönderanvända billiga t-shirtar och linnen.

Inspiration till detta projekt har jag bland annat fått från Elin, hon skriver mycket bra om hur du skall tänka kring kläder och deras kvalitet. Samtidigt inspirerar också Sofia och Michelle mig att få till en mer fungerande garderob.

Självklart kommer jag uppdatera här på bloggen hur projektet framskrider, så får vi se i slutet av året om det har gått som jag tänkt.

10 reaktioner på ”Garderob 2.0, en första rensning

 1. Ping: Hur går det för garderob 2.0? | Fina Christina

 2. Ping: De mest lästa inläggen, januari till april 2015 | fina Christina

 3. ja börja också på me projekt: förnya o förbättra garderoben förra åri. kan väl int säg att ja direkt har förbättra så myki, mest förnya.. men får väl kanske fortsätt på samma stuk i år. har som ”nyårslöfte” att int köp massa onödigt i år, men demde viktigast plaggen i garderoben hör väl ti nödvändigheter 🙂

  sedan – rubrikbytardagen, mitt bidrag åt dig: Fem saker du vill göra innan du dör!

  Gilla

 4. Superbra projekt 🙂 jag har också de senaste åren långsamt gått över till att bara köpa kläder av bra kvalitet och som jag vet att jag använder flitigt. Visst har jag gjort en del felköp ändå, men sakta men säkert går jag mot det bättre. Har märkt att det jättemycket hänger på materialet! Totalvägrar akryl och försöker avstå så mycket som möjligt från polyester.

  Gilla

  • Ja, felköp händer ju nog även den bäste. 🙂 Men med rätt tankesätt tror jag ändå att en inte gör allt för stora missar. Jag har inte läst in mig så mycket på material ännu, tänkte att jag får göra det när det blir aktuellt att gå i affärer. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s