Bloggrubrik: I mitt skafferi finns

Under bloggbytardagen fick jag rubriken ovan av Sandra. En rubrik som jag haft på min blogginläggslista rätt länge nu, men inte kommit mig för att skriva om alls. Nu har jag ju inget sånt där vackert gammaldags skafferi att gå in i och botanisera bland burkar och pytsor, även om det är en dröm.

Mitt skafferi ser snarare ut såhär:

IMG_7023

Mindre charmigt, ganska praktiskt. För flera år sen valde jag att köpa plastburkar till de mest använda torrvarorna som mjöl, socker, havregryn, ris och pasta. Det har kommit till någon burk, från tupperwareparty och vissa burkar står tomma i en annan låda. Med årets tanke på att plastbanta i köket så är det kanske inte det smartaste att ha en massa plastburkar att förvara livsmedel i. Men själv tycker jag att det är mindre rörigt och mindre risk för spill på det här viset.

I det övre skåpet förvarar jag i huvudsak allt det där som är gott. Mina många tesorter och lite annat smått och gott också. När vi flyttade in i november hade jag stora problem med att fixa det optimalt i köket. Var skall alla sakerna vara? Men, det finns ju inget som hindrar att jag river ut allt och placerar om det en vacker dag. Hur som helst så är jag jättenöjd med förra ägarens beslut att lägga in stora utdragbara lådor istället för skåp vid hela den nedre delen av köksskåpen. Även köksön har fyra lådor, det känns mer ergonomiskt och praktiskt att ha utdragbara lådor i köket istället för skåp.

 

4 reaktioner på ”Bloggrubrik: I mitt skafferi finns

  1. Jag skulle också väldigt gärna ha stora utdragbara lådor i vårt kök! Den dagen vi renoverar köket blir det åtminstone utdragbara hyllor i skåpen. Får nippran varje gång jag skall söka efter något i våra smala och höga skåp!

    Gilla

  2. Verkligen så mycket mer praktiskt med lådor än skåp. Avskyr att gräva fram någonting från våra underskåp. Det blir rörigt och så faller allt ut så lätt när man ska gräva fram någonting. Fastän det inte ens är råddigt eller så 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s