Finländska favoriter – Marimekko

Marimekko, följande finländska designprodukt i min bloggserie om finländska favoriter*. Visst har jag vetat om Marimekko som märke ganska länge, har haft deras börsar i olika storlekar sen tonårstiden. Ett av mina bästa loppisfynd är en röd/rosa unikko-börs.

Det är nog först de senaste åren som jag på allvar hittat till Marimekko och faktiskt börjat kika på deras stora urval av produkter. Finländsk design, en dyr sådan, men med många vackra och tilltalande mönster och färgkombinationer. Det har blivit en del svängar in till deras affär i Vasa, en riktig feel good-affär i mina ögon.

Jag plockade ihop ett kollage av några favoritprodukter och mönster som finns i Marimekkos sortiment. Alla produkter hittas på deras hemsida.

marimekko collage

Bilder via Pinterest

*Finländska favoriter är en återkommande bloggserie där jag tar fram finländska och i synnerhet lokala affärer och produkter. För att vi skall kunna handla våra gåvor mera lokalt vid nästa tillfälle.

8 thoughts on “Finländska favoriter – Marimekko

 1. Jag har älskat Marimekko ända sedan barnsben (kom väl med modersmjölken…;)) Så hos oss hittas en hel del Marimekko… Dyrt ja, men å andra sidan hänger de gardiner jag köpte för 15 år sedan då jag flyttade hemifrån fortfarande i vårt sovrumsfönster och kommer antagligen att hänga där följande 15 år. Hellre dyrare och hållbarare (både i kvalitet och design) än billig slit och släng, tycker jag!

  Gilla

  1. Ja, Marimekko är ju verkligen kvalitet! Jag har en fundering över att allt mer försöka övergå till finländska designprodukter i vårt hem, börja småskaligt för man ruinerar ju sig om man skall handla allt på en gång. 🙂

   Gilla

 2. Vi diskuterade faktiskt Marimekko i skolan en gång, och kom fram till att Marimekko nog är känt men många som inte gillar det. För ingen i klassen gillar egentligen Marimekko stilen. Kanske det är åldern 😀

  Gilla

   1. Jag tror på det här med åldern. Haha. När jag var yngre gillade jag inte alls, nu gillar jag mer och mer och börjar ha en hel del Marimekko-plagg i garderoben 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s