Min favoritfrukost

IMG_7249

 

Havregrynsgröt, det äter jag 6 av 7 morgnar varje vecka.En perfekt start på dagen och som håller mig mätt fram till lunch när jag jobbar. Min gröt har jag tidigare kokat i mikron, men den senaste tiden har jag övergått till att koka i kastrull.

Basen är alltid vanlig havregrynsgröt, för det mesta blandar jag i lite av denna kokosolja också. Toppingen brukar variera efter tycke och smak men en av favoriterna som gärna får vara med är grynost. Konstigt kan man tycka, men jag upplever att grynost inte smakar så mycket i sig själv, så den passar bra som utfyllnad. Sen får det bli antingen bär (blåbär oftast), sylt, äpplen, kanel och så en näve valfria frön. En skvätt mjölk till och min frukost är klar.

Visst vet ni att frukost är en av de viktigaste måltiderna under dagen. Jag skulle verkligen inte klara mig utan frukoststunden på morgonen. Vad brukar ni äta till frukost?

5 thoughts on “Min favoritfrukost

  1. Jag äter nästan alltid turkisk yoghurt med hemgjord sylt utan tillsatt socker samt ett ägg, skulle gärna äta mer gröt men upplever att jag blir så fort hungrig igen av det. Kanske man borde ”fylla ut” den med något..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s