Måndag, en ny start med målsättningar

Vad kul att ni är så många som kikar in här! Det är nog tack vare att Jonna länkade till min blogg här om dagen. Hoppas ni hittar något roligt och läsvärt här hos mig också. Måndagen till ära bjuder jag på en suddig bild av mig själv, knäppt strax innan jag åkte iväg på fredagens klassträff. Det är så sällan jag sminkar mig nu för tiden så det kändes nästan lite ovant att kleta en massa produkter i ansiktet.

IMG_6427

 

Just idag sitter jag och lyssnar till tvättmaskinens monotona surrande och försöker tänka lite på mina visioner och målsättningar. Under lördagens föreläsning gav Lars Losvik oss tid att fundera över våra mål för 2015. Hujedamej vilket svårt uppdrag. Visst blev det något nerklottrat på pappret i all hast, men de där konkreta och enkla målsättningarna är så svåra. Jag är den där flummaren, det blir som det blir!

Nå, nu har jag ju lärt mig att jag borde tänka SMART (självvalda, mätbara, attraktiva, realistiska,tidsbundna) kring mina visioner och mål. Så ett mål är att jag skall läsa 24 böcker under 2015, det är självvalt för att jag älskar att läsa och nu finns både tid och motivation. Antalet är mätbart, jag är redan uppe i 8 böcker. Målet är attraktivt för det finns flera böcker som jag gärna vill läsa under året. Det är också realistiskt, böcker är ju väldigt konkreta. Tidsbundet också ja, jag har 8 månader på mig att läsa 16 böcker till.

Nå, det där var ju inte så svårt, bäst att fortsätta göra alla andra flummiga visioner till konkreta mål då också.

Hur gör ni med era visioner, skriver ni ner målsättningar för delar av ert liv under året? Berätta gärna.

7 thoughts on “Måndag, en ny start med målsättningar

 1. Jag har mål för varje månad, ibland veckovis och till och med dagsvis. Samt större mål för hela året. Jag siktar oftast både högt och lågt, så man säkert uppnår vissa, men också måste kämpa lite extra för att klara av dem. Ett av mina mål i år är också att läsa mer böcker. Början av året har iaf gått strålande och jag är redan uppe i 6 böcker för år 2015, vilket jag är mer än nöjd med så här långt!

  Gilla

 2. Aldrig gjort det, faktiskt. Dock hade jag lite smått planerat att läsa mer i år, men efter de tre första veckorna detta år har jag inte ens hållit i en roman.

  Gilla

  1. Vissa klarar sig helt utan, andra behöver mera struktur. Jag tror också att läsning kräver sin motivation. Under studietiden läste jag väldigt lite, men nu när det är färdigt nött på skolbänken så börjar det gå att läsa igen. 🙂 Kanske du får läst en eller två böcker i år.

   Gilla

 3. Jag försöker alltid sikta högt, men samtidigt vara medveten om att jag kan misslyckas. Jag håller själv på med en läsutmaning där målet är 50-något böcker i år.
  Antagligen kommer jag inte att komma igenom HELA den listan, men det ska bli intressant att se hur långt jag hinner

  Gilla

  1. Ibland behöver man misslyckas för att kunna lyckas sen senare. Det låter spännande med att läsa ca. 50 böcker på ett år. Speciellt om det går enligt en lista så att man får läsa böcker ur olika genre.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s