Att tillaga lamm

Något jag velat pröva länge nu är att tillreda lamm. Många kanske blir lite lätt förskräckta och tänker att det kommer smaka ull. Men nej, om man bara läser på hur man skall göra och tar det lugnt så kommer det faktiskt gå riktigt bra. Jag har ätit lamm några gånger, men aldrig lagat det själv. Fram tills i helgen då.

IMG_7617

Jag fick en lammyttrefilè som räckte perfekt till två personer. Så här gjorde jag, efter att ha läst lite på nätet. Jag stekte filén så att den fick lite yta. Värmde ugnen till 175 grader och la filén i en ugnsform. Kryddade med vitlök, salt, peppar och rosmarin. Det som du också behöver är en stektermometer, lammköttet skall vara ungefär 65 grader inuti när det är klart. Då är köttet vackert rosa och jättegott. När stektermometern meddelade att köttet var 65 grader så tog jag ut det ur ugnen, lindade in det i folie och lät det stå och dra sig. Vår filé åt vi tillsammans med kokt potatis, sås och lite grönsaker.

Lycka till!

4 thoughts on “Att tillaga lamm

  1. Jag föreställer mig också att det skulle vara svårt att tillreda rätt, men det här lät ju inte så svårt! 🙂 Har dock ätit lamm endast en gång, på norskt sätt – nämligen pinnekjøtt. Det skall man nog äta snabbt, medan det är varmt.

    Gilla

  2. Vi ha å mang gang tänkt att vi sku måst laga lamm! Ja smaka lamm första gangon tå ja va i Australien å tyckt väl e va helt ok, men ha hört att he e svårt ti få perfekt å gott 🙂 blir väl no ti pröv nu om e entå e såde lätt att laga ^^ ps. snygg vitlöksskål (ande blå e väl he?)!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s