Instagram & bloggen

En sak som jag har funderat massor kring sen jag blev med blogg är instagram. Mitt nuvarande instagramkonto skaffade jag när jag köpte min telefon för snart 3 år sen. Det har blivit en hel del bilder under dessa tre åren, en del mer privata och andra sådana som jag gärna delar med er bloggläsare och mina följare på instagram.

Jag hade en gång en tanke kring att fixa ett eget konto för bloggen, där jag laddar upp bilder som har med bloggen att göra. Jag kom mig faktiskt så långt så att jag registrerade detta konto, men sen så blev det inget mer med det. Tanken var också att jag med det kontot skulle kunna följa alla andra bloggare och andra inspirerande konton. Istället för att behöva blanda det med mitt privata konto där bilder för vänner och familj skulle komma.

instagram

Med tanke på att mitt första, egna konto idag har växt sig ganska stort så känns det som ett stort steg att ta i bruk ett bloggkonto också. Men sen igen så skulle det vara skönt att ha allt bloggrelaterat på ett och samma ställe och sen få ta vilka knasbilder jag vill till det andra konto. Fast tja, jag är ju trots allt en vardagsbloggare så kanske mitt vanliga konto får komplettera bloggen ändå.

Hur tänker ni kring det här med instagramkonto? Ni som bloggar, delar ni med er av era konton för bloggföljare? Ni som läser, är det roligare att följa ett ”privat” konto eller ett mer bloggspeciferat konto?

12 thoughts on “Instagram & bloggen

 1. Jag tycker nog egentligen att det räcker med ett konto! Dels för att jag ändå inte skulle dela med mig ”mera privat” på mitt privata konto då, men också för att jag tycker det skulle kännas sjukt jobbat att hela tiden logga in och ut 😉 hehe. Jag ser inte heller egentligen någon point med att någon annan skulle ha två konton. Gillar inte när folk använder instagram som blogg, alltså sätter exakt samma saker på båda ställena. jag ser inte liksom någon mening med det, då kan man ju lika gärna bra följa ena.

  Gilla

  1. Vet du Sara, det ligger något i vad du säger. Efter många funderingar hit och dit och att få läsa kommentarerna så blir det nog bara det ena nuvarande kontot som får stanna och fjngera som ett allt-i-allo konto.

   Gilla

 2. Mitt instagramkonto är öppet för alla. Och är mer eller mindre min blogg instagram-format. Sen vet jag inte hur jag skulle kunna vara mer privat på instagram än vad jag är på bloggen. Jag skriver ju mer eller mindre samma sak på IG som ja gör på bloggen, bara att jag får med spelrum på bloggen.
  Dock, har mitt IG-konto fått mer yogaföljare från alla världens håll, och det tycker jag är en roligt möjlighet för mig. SÅÅÅ. Vart vill ja koma? Vejt int. 😀

  Gilla

  1. Ja, så där i efterhand vet jag faktiskt inte vart jag ville komma med mitt inlägg heller. 😀 Men det är roligt att läsa era kommentarer kring IG och bloggen.

   Gilla

 3. Jag har instagram för mer privat bruk, där har jag bara bekanta som följer mig och sållar inget jag lägger upp 🙂 det är inte öppet och jag brukar inte acceptera förfrågningar av elever, föräldrar eller okädna konton.

  Bloggen sen är en egen historia, som varit lite död nu i avsaknad av dator. Men det skall bli bättre.

  Gilla

  1. Ja, det skulle vara så skönt med instagram för privat bruk, just för att man kanske inte skulle behöva tänka en eller två gånger kring det man lägger upp.

   Gilla

 4. Jag har inte privat på min instagram. Folk får bestämma själva om de vill följa mej eller inte. 🙂 Jag brukar lägga upp videos, och länka på bloggen. Det blir roligare att läsa då. Instagram-videos menar jag då.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s