April, hur gick det?

I början av aprilmånad skrev jag ett inlägg om att blogga utan press. Målet med den månaden var att undvika bloggstressen och pressen att leverera, en grej som jag känt av i bloggvärlden de senaste månaderna. Jag raderade wordpress-appen och skulle inte heller besöka statistiksidorna bloggtoppen eller bloggar.fi.

Månaden är slut och det är väl dags för en liten summering kanske. Under månaden så skrev det 33 inlägg på den här bloggen,  varav 2 av dem ännu bara är utkast. Jag bloggplanerade också riktigt bra den här månaden och höll inspirationen uppe på så vis. Ibland kan jag tycka att stressen kommer när det inte verkar finnas något att blogga om, men samtidigt så känner jag att jag behöver blogga. Då är bloggplanering ett riktigt bra sätt, själv har jag en utprintad a4-kalender över år 2015 där jag skriver in förslag på olika inlägg.

Att radera wordpress-appen var nog ett av de bättre besluten, då slapp jag känna stress att kolla in på den med jämna mellanrum. Den finns kvar på surfplattan, men inte ens det har känts stressande utan för mig är appen ett bra sätt att snabbt och smidigt kunna svara på era kommentarer.

Summa sumarum: månadens bloggmål gick över förväntan bra. Jag känner att det kommer bli ett mål som jag fortsätter jobba aktivt med, att undvika bloggstress och pressen att leverera. Just nu har jag massor av tid att sätta ner på saker jag vill göra och det känns härligt. När den dagen kommer som det ändrar, ja då får vi helt enkelt tänka om och prioritera annorlunda. Nu är det dags att fundera ut ett mål för maj också, dags att gnugga geniknölarna.

Brukar du bloggplanera? Kör du med målsättningar för din blogg? Kortsiktiga? Långsiktiga? Berätta gärna hur du tänker och tycker.

6 reaktioner på ”April, hur gick det?

 1. Skriver ner idéer ibland, men annars skriver jag när jag har tid och inspiration. Skulle dock gärna läsa mer om hur du planerar i ett inlägg. (Kanske du gjort det och jag är bara lat som inte orkar bläddra tillbaka?)

  Gilla

 2. Du är duktig som planerar och tänker framåt så pass! Och förståss trevligt då det ger resultat 🙂 Själv skriver jag enbart då lusten infaller och tar inte press över bloggen överhuvudtaget.

  Gilla

 3. Kul att höra hur det gick! 🙂

  Jag bloggplanerar aldrig. Bloggar helt enkelt bara om det som faller mig in eller det som passar in i bloggens koncept. Vissa dagar blir det alltså inga inlägg alls och andra dagar blir det många. Jag upplever att jag själv blir minst stressad på det viset. Det ska ju vara kul att blogga. 🙂

  Gilla

  • Du har alldeles rätt, det skall vara kul att blogga! 🙂 Jag känner mig inspirerad när jag får bloggplanera, oftast går det inte enligt planerna, men ibland lyckas det. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s