26 – its a magic number

IMG_8115

26 år och vad vet jag om livet egentligen? En tanke som slog mig i förra veckan. När jag läste biografin om Astrid Lindgren här nyligen så beskrev hon det så bra, det här med ålder:

”När en del tycker att man är stor, och en del tycker att man är liten, så är man kanske alldeles precis lagom gammal.” – Lisa i Bullerbyn

 Ja, precis så känner jag det nu också, att jag är alldeles lagom. Som nybliven 26-åring har jag inte bråttom någonstans alls. Det som sker så sker och vice versa. Jag är faktiskt rätt nöjd med läget och mig själv. En riktigt skön känsla är det också, att känna att jag är på rätt plats i livet just nu. Att omvärlden har en del frågor och funderingar kring mig, min ålder och mitt liv, det tar jag faktiskt inte så hårt.

Jag har ett eget hem som jag delar med världens bästa pojke. Barn, ja det har jag 19 st. av på jobbet så jag har inget behov av egna ännu. (Å kom inte å säg att det är annorlunda med ens egna barn och andras ungar, för det brukar jag höra också.) Varför behöva känna press att skapa något som ändå inte passar in i livsbilden just nu? Nämen, precis. Jag är lagom gammal, har hela livet framför mig att göra än det ena än det andra. Nu skall jag njuta!  Sen nån gång i framtiden kan jag tänka tillbaka och kanske tycka annorlunda då, men tja det var väl i nuet vi skall leva. Eller hur?

5 thoughts on “26 – its a magic number

  1. Jättefint att du känner så! Min dotter fyller 26 i morgon 🙂 ❤ hoppas hon också tycker att 26 är en bra ålder, jag ska fråga henne vid tillfälle!

    Alla åldrar har förstås sin tjusning. För mig var de bästa åren hittills då jag var 22-23 år, 45-46 år och nu, vid 52, känns det också riktigt bra… Riktigt illa pga åldern har det aldrig varit, men när jag var 25-28 år kände jag mig så GAMMAL. Det tog alltså några år att komma fram till att det finns ett liv efter 25 också :p

    Gilla

    1. Ja, du skall verkligen fråga. 🙂 Det fina i kråksången är att jag inte känner mig ett dugg annorlunda nu, känner mig som mitt 18-åriga jag ungefär. Fast kanske lite mognare och med mer förstånd. 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s