Sommarens godaste saft

Jag är en riktig saft- och juicedrickare, dricker det hellre än vatten till och med. Så att få koka sin egen rabarbersaft kändes som en mycket trevlig sysselsättning denna helg som var. I en rabatt utanför vårt sovrumsfönster växer rabarber och av en arbetskamrat har jag också fått lite mera stjälkar, tillräckligt för att kunna fixa rabarbersaft. Min första hemgjorda saft någonsin.

IMG_8348

Att koka rabarbersaft var inte så svårt, vilket jag kom underfund med efter att jag googlat litegrann och hittat recept att följa. Mest för att få klarhet i mängden rabarber och vatten.

Så jag skar alla rabarberstjälkarna i små bitar, hällde på över 2 liter vatten till mina 1,5 kg rabarber och kokade upp. Sen silade jag bort de mosiga rabarberbitarna, tillsatte socker enligt smak och kokade upp saften ytterligare en gång. När saften väl svalnat öste jag över den i de två vackra glasflaskor jag har och förvarar dem i kylskåpet. Har jag tur räcker saften till nästa helg.

Psst.. de ombloggade muggarna med lock och saftflaskan är en födelsedagspresent av min inredningstokiga syster. Nu gäller det bara att komma ihåg att köpa mer fina sugrör också.

13 thoughts on “Sommarens godaste saft

  1. råsaft på rabarber e väldans gott hacka rabarber lägg med lite socker låt stå nån timme i en bunke häll på vatten låt stå en timme till sila bort rabarbern å drick…

    Gilla

  2. Mormor brukar ofta laga hemgjord rabarbersaft men senast vi var ditt hade hon lagat rabarbersaft med jordgubbar i och det var jättegott! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s