Finländska favoriter – Mönsterkollektivet Fyran & Highway Design

Finländska favoriter är en återkommande bloggserie där jag väljer att lyfta fram finländska och i synnerhet mer lokala företag och affärer. Så att både du och jag har enklare att hitta gåvor nästa gång.


Under Jakobsdagarna, som pågår 19.7-26.7 detta år, stiftade jag närmare bekantskap med både Mönsterkollektivet Fyran och Highway Design. Tillsammans med två andra finländska designers kör de en pop up-store som hittas på gågatan i Jakobstad. Verkligen värt ett besök!

IMG_8621

Hos Mönsterkollektivet Fyran är det mönster som står i fokus och bland deras produkter hittas häften i olika format, korgar i olika storlekar samt mappar. Där finns nog former och färger som tilltalar de allra flesta.

Highway Designs produkter har jag några av hemma sen tidigare. När Johanna illustrerade en plansch för stöd i cancerforskningen bidrog jag och köpte det vackra ankarmotivet. Sen dess har det också blivit några vykort i min lilla samling. Hos Highway Design hittar du planscher, vykort, målarböcker, masker, inbjudningskort och även en barnbok som hon illustrerat. De lekfulla och färgglada motiven passar nog som en färgklick hemma hos de flesta.

IMG_8651

 

Vykort – Highway Design. 2 pack-häften – Mönsterkollektivet Fyran

Så letar du anteckningsblock för höstens alla planer, eller en färgglad present åt en färgglad person kan jag varmt rekommendera både Mönsterkollektivet Fyran och Highway Design.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s