Kommentera mera!

När jag knäpper med fingrarna, då har vi alla vaknat ur sommardvalan både bloggare och bloggläsare. 

 

*knäpp*

Nu är det dags, jag känner det på mig. Dags att dra igång höstens kampanj i den finlandssvenska bloggvärlden. Jag talar förstås om en kommentera mera-kampanj! Nu tycker jag att vi har sett tillräckligt av den här sommardvalan som både bloggare och bloggläsare verkar ha slumrat till i. Visst är vi många som försökt vara aktiva under sommarmånaderna också, men nu är det nog dags att lägga i en växel.

kommentera mera

Ursäkta va? Ja, alltså det är väl världens simplaste kampanj, eller? Det går helt enkelt ut på att du som trogen bloggläsare, eller nybörjare på bloggar skall öppna upp dig. Läser du något fiffigt, intresseväckande eller bara tycker att personen i fråga tar sjukt bra bilder eller är extra snygg på sin outfit-bild. Nå, låt personen få veta det!

”Men kommentarer är så svårt! Jag vet inte vad jag skall skriva..” Luugn, bara lugn. Det behöver inte vara så svårt. Ibland räcker det med ett ”snyggt!” eller ”bra skrivet”. Ibland blir kommentarerna en halv roman. Är du bloggare? Varför inte ge en kommentar på någons inlägg som ett inlägg i din blogg. Hallå, bloggtorksbekämpare!

Å ja, jag vet att det inte alltid är det lättaste att kommentera via surfplatta eller telefon. Men tänk som så, om du verkligen vill lämna en kommentar till inlägget i fråga och surfar från din telefon. Spara kommentaren till ett senare skede, när du har tillgång till dator. Eller så tar du dig den korta tid det tar, att kommentera, fast det innebär lite extra ifyllande av information om dig som kommentatör.

Så nu uppmanar jag dig, bloggläsare/bloggare att ta dig i kragen och kommentera mera! Men kom ihåg: Du ska kunna stå för din kommentar! Känner du för att kommentera elakt och anonymt så kan du sluta läsa bloggar på direkten och se dig själv i spegeln!

23 thoughts on “Kommentera mera!

 1. Det är en ”kampanj” som jag kör året runt så behöver inte direkt delta själv 😉 – förstår inte ens vad som är så jobbigt med att lämna lite kortare (eller längre ifall man ibland har mer att säga) kommentarer efter sig, när man nu en gång tagit sig tiden att läsa genom ett blogginlägg?? 🙂 Dock finns det ett fåtal bloggar som jag slutat kommentera på eftersom de aldrig tycks svara på kommentarer och aldrig skulle få för sig att nån gång ibland gå in på läsarnas bloggar och kanske lämna lite spår själva. Det tolkar jag iallafall som att bloggaren i fråga inte alls värderar att själv få några kommentarer heller så då får hen vara utan 🙂 Själv är jag väldigt noga med att visa uppskattning till de kommentarer jag får genom att besvara dem OCH försöka lämna kommentarer tillbaka själv också ifall personen har en egen blogg som hen länkar till 🙂

  Gilla

  1. Jag känner mig själv rätt flitig med kommenterandet också, men det är alltid bra att påminna. 😉 Jag följer hemskt sällan upp om jag fått svar på någon kommentar jag lämnat. Vet ju att personen ifråga har läst min kommentar om den måste godkännas före den syns. Men visst är det trevligt attfå lite interaktion mellan bloggare och kommentator. 🙂

   Gilla

 2. Nu när man haft sommarledigt och bara ströläst några blogginlägg här och där via iPaden så ska jag nog försöka börja kommentera aktivare igen när jag nu läser via datorn 😀

  Gilla

  1. Jag läste om det där 5 inlägg om dagen tidigare i sommar och tyckte det var en bra regel att komma ihåg. 🙂 Själv är jag rätt så flitig med kommenterandet, eller försöker vara i allafall.

   Gilla

  1. Hehe, ja inte kan vi väl förvänta oss en drös med kommentarer på varje inlägg, men det är betydligt roligare att logga in och se att någon tagit sig tid att kommentera. 🙂

   Gilla

 3. Jag brukar kommentera så gott som varje gång om jag tycker det är ens lite intressant – för jag vet ju hur roligt det är att själv få kommentarer! Hoppas också att alla med bloggar ska komma ihåg att svara också (om man nu skrivit lite mer än ”snyggt”). Men bra att du påminner bloggosfären! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s