Fredagsfrågan #6. Vilka ingredienser finns alltid i ditt skafferi?

Det finns få saker jag avskyr så mycket som att planera matlistor och att handla. Nu som då får jag en fix idé om att försöka veckoplanera matlagandet, den där jättebra idén håller väl i sig max 2 veckor och sen går det på autopilot igen. Däremot att stå i köket och laga mat och baka, det är kul. Men själva planerandet och handlandet skulle jag gärna kunna överlåta åt någon annan.

Jag har faktiskt helt nyligen gått en runda i vårt kök och skrivit ner vad som finns i vilka skåp. Både i rensningssyfte men också för att se vilka torrvaror vi behöver komplettera med och vad som finns där. Hos oss finns alltid de där bastorrvarorna såsom mjöl, socker, havregryn och sånt. Sen försöker jag alltid ha någon form av frön hemma, just nu är det solrosfrön och så förstås en del tesorter, kaffe och Clippers chokladpulver.

IMG_9069//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Vi gillar båda rätt kryddad mat, sambon lite mera förstås. Så något som alltid finns hemma hos oss är Sambal Oelek, tabasco och vitlök. Det är tre standardkryddor när jag känner för att krydda köttfärssåsen, köttmarinaden eller något annat som jag lagar. Åtminstone chilipastan skall du vara lite försiktig med, för den är nog ordentligt stark, de andra två kryddorna använder jag efter tycke och smak.

Har du något speciellt som alltid finns hemma i ditt skafferi?


Fredagsfrågan är en återkommande bloggserie, du kan läsa mera om den här.

3 thoughts on “Fredagsfrågan #6. Vilka ingredienser finns alltid i ditt skafferi?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s