Mina drömmar

Den enda som hindrar dig från att uppfylla din dröm är du. – Tom Bradley

Drömmar, det är något som vi alla har. Vissa drömmar förblir drömmar och andra så förverkligar vi. Jag tror att om du vill något riktigt mycket, något som har börjat som en dröm, så kommer du med viljans kraft, lite envishet och en god planering att kunna förverkliga det.

Det fina med drömmar är ju det att de skall få vara just det, drömmar. Vissa drömmar är såna som du vill uppfylla, andra är såna som bara blir kvar i drömstadiet.

Ibland får vi frågan: vad har du för drömmar? eller frågan vad drömmer du om?Dessa frågor kan vara lite knepiga, speciellt om du inte är den person som skriver ner dina drömmar, eller ens reflekterar över dem speciellt ofta. Jag vet med mig själv att jag stundtals kan bli lite ställd om någon av nämnda frågor bollas till mig.

Idag har jag faktiskt tänkt dela med mig av en del drömmar här på bloggen, vissa av dessa drömmar har jag tänkt gå mera in på i specifika inlägg senare. Dels för att för min egen del få drömmarna nerskrivna, dels också för att dela med mig till er, visa att det här med drömmar kanske inte är så svårt. Okej, vi kör en lista.

Hoppa bungeejump
Resa till Australien, Usa och Thailand
Göra en podd tillsammans med någon
Lära mig köra motorcykel
Springa ett motionslopp
Renovera ett gammalt hus
Utbilda mig till ”livscoach”

När jag ser på min lista, så vet jag att där finns grejer som enbart kommer förbli drömmar. Men där finns med stor säkerhet också drömmar som kommer att utvecklas till något mer. Det får tiden utvisa..

Nu är jag nyfiken, berätta gärna vad du drömmer om just nu!

12 thoughts on “Mina drömmar

 1. Älskar att diskutera drömmar och skriver ofta ner mina egna! Ja drömmer bland annat om, att som du, få resa till Thailand, samt att nån dag föreläsa framför en riktigt stor publik 🙂

  Gilla

  1. Ja, det är ett så intressant ämne.. Att få föreläsa skulle nog vara riktigt roligt. 🙂 Tidigare drömde jag om att få inspirera ungdomar i högstadieåldern, just genom föreläsning t.ex.

   Gilla

 2. Jag tänker också på drömmar så där som min ”to-do-list”, även om de är långt fram i tiden! Men det är sant att man blir lite ställd när någon frågar, för nu kommer jag ju helt plötsligt inte heller på någonting. Hehe. Men jag tror på det där att skriva ner drömmar, borde kanske ta mig en ordentlig funderare och skriva ner riktigt på riktigt.

  Gilla

  1. Ja, det blir mycket enklare om man ibland skriver ner sina drömmar. 🙂 De flesta av mina drömmar finns nog på en slags lista också, men vissa saker får vara just drömmar, eftersom de åtminstone i nuläget känns mycket avlägsna.

   Gilla

 3. Intressant syn på det här med drömmar. Jag har aldrig ens tänkt tanken att drömmar kan förbli just drömmar, eftersom jag själv alltid har fokuserat på att uppnå och uppleva det jag drömmer om. Min bucket list är det jag drömmer om att någon gång göra, men samtidigt också en to-do lista som jag prickar av vartefter jag har gjort det 🙂

  Gilla

  1. Du är verkligen en människa som ser till att uppleva dina drömmar. 🙂 Jag tror att vi är olika, vissa är mer som jag och andra mer som du. Fast visst borde man se till att förverkliga det där som finns som drömmar i ens huvud. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s