Middagstips: Panerade abborrfiléer

I helgen fixade vi en av de godaste maträtterna på väldigt länge. Vi hade både abborrfiléer och kantareller i frysen så det fick bli panerade abborrfiléer med kokt potatis och kantarellsås. Tydligen tyckte sambon också att min djävulssylt passade bra till fisken. Å jag var nog inte sen att hålla med, lite annorlunda smaksättning blev det ju.

IMG_9475

Paneringen av abborrfiléerna gjorde jag i tre olika steg. 1. Sväng filéerna i mjöl. 2. Sväng filéerna i vispat ägg. 3. Sväng filéerna i en blandning av skorpmjöl, salt och krydda. Sen stekte jag dem i massor av smör medan potatisen kokade. Kantarellsåsens grund fick jag från en färdigsås och så piffade vi upp den lite med egenplockade kantareller också.

Vardagsmat eller söndagsmiddag, gott var det!

//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s