Stickning, eller en hyllning till stickade disktrasor

IMG_9521

Ja, där sitter jag då nästan varje kväll med något stickbart i händerna. Koncentration på hög nivå när det gäller mönsterstickning. Men lättare blir det för varje färdigt alster, jag börjar komma in i tänket. Nå, just nu är det disktrasor på gång, en i vitt med oktobermönstret Greta. Tänkte nästan sticka den i födelsedagspresent åt mamma, eftersom hon fyllde år i måndags. Men hur glad blir en på en skala att få en stickad disktrasa i present? Iofs. skulle det kanske vara den perfekta gå bort-presenten, tillsammans med lite annat småplock.

Stickade disktrasor ja, de är väl ändå världens bästa. Jag har ett flertal av dem och använder nu för tiden enbart dem. Slänger i tvätten när de börjar bli sunkiga och så är det bara att köra igen. Snygga är de ju också och enkla att sticka. Vill du själv sticka disktrasor? Köp Novitas bambugarn och så väljer du ett passligt mönster från Hildurs Barnbarn så är det bara att köra.

Fast vet ni, jag är också sugen på att sticka en till tröja. Få se vad denna månads Novitatidning bär med sig för kreationer.

5 thoughts on “Stickning, eller en hyllning till stickade disktrasor

  1. Jag brukar skölja och vrida ur mina trasor ordentligt och hänga dem luftigt att torka. Den håller kanske inte lika länge som en köpistrasa, med tanke på sunkighet osv. Men de går ju att tvätta, man slipper slänga. 🙂

   Gilla

   1. Förr, för mer än 20 år sedan, när vi bodde i lägenhet, hängde vi alltid disktrasan på värmeelementet, men nu har vi golvvärme, så det funkar inte lika bra. Det ser också knasigt ut att hänga trasan på kranen iom att kranen är en hög en med båge. Jag hänger trasan på kanten mellan diskhoarna, men den stickade varianten torkar som sagt dåligt där.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s