Inspiration ur Novitatidningen

Här i början av veckan hittade jag senhöstens och vinterns Novitatidning i postlådan. Jag har gått och väntat lite på det numret, dels för att se vad de har för inspiration till julen och dels för att det är en trevlig tidning med varierat innehåll.

Tidningen och mönsterbeskrivningarna är på svenska och Novitaknits webbsida finns också på svenska. Ett underbart komplement till tidningen. Just i den här tidningen fanns en massa härliga tröjor, sockor, vantar och också lite julinspirerat. Mormorsrutorna gör comeback, så har du tänkt på att virka den där mormorsrutefilten så är det att sätta igång nu. Det skall vara några evighetsprojekt också. En tidning jag varmt rekommenderar, den utkommer  med några nummer varje år och det tar ett tag mellan utgivningarna så du hinner säkert sticka åtminstone en eller två grejer från tidningen.

IMG_9685

IMG_9686

IMG_9688

4 thoughts on “Inspiration ur Novitatidningen

 1. oj hande ponchon va fin 🙂 jag bara virkar men skulle gärna lära mig sticka fina vantar å sockor. Just nu virkar jag djur och en bebisfilt

  Gilla

 2. Hur är det egentligen med den tidningen, måste man vara en van stickare för att hitta saker att sticka? Jag har mest stickat sockor och mössor och skulle gärna få lite ny inspiration men känner att t.ex. tröjor är för avancerat ännu (skulle gärna vilja ha basic sock-, möss, vantmönster men t.ex. med flätor för att allt inte bara ska bli slätstickning 🙂 ) . Skulle bra kunna köpa ett nummer men tycker det finns bara finska tidningar i alla butiker.

  Gilla

  1. Nej, tidningens beskrivningar och mönstter har olika svårighetsgrad som visas sen vid beskrivningarna längst bak. Där finns oftast en hel del fina sockor,vantar och mössor.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s