En hyllning till matlådan

Mat och ätande, hur svårt ska det kunna va när man bor ensam största delen av veckorna? Ja, ibland känns den där ekvationen helt olöslig och ingenting lockar och ibland flyter det på av bara farten. Mat är något vi behöver, något som kroppen behöver. Om det sen är hälsosam och näringsrik mat eller någon annan form av mat så kan vi diskutera en annan gång. Nu idag tänker jag främst på hur jag inspireras kring mattänket när jag lever särbo i veckorna.

Min livssituation för tillfället innebär ofta rätt långa och krävande dagar i jobbet, med andra ord är det så väldigt skönt att komma hem, innan för sina egna dörrar och släppa allt jobbrelaterat. Väldigt sällan finns inspirationen och energin att direkt ställa sig i köket och fixa mat från grunden. Därför sänder jag allt som oftast en tanke till mitt energiska jag som under vissa perioder orkar stå och fixa matlådor i köket. De där dagarna när jag kokar pasta och köttfärssås och det lämnar sås över, eller soppa, gryta, låda. Det är så behändigt att lägga den överblivna maten i frysaskar och så in i frysen.

IMG_9874

Den dag jag då kommer hem utan energi till att ställa mig och koka något mera invecklat och tidskrävande är det fantastiskt att få värma förra veckans köttfärssås och koka upp lite spagetti. Matlåda, världen bästa uppfinning! Å ibland finns det de där dagarna när jag anfaller skåpen, rotar efter smörgåsar och annat innan jag kommer mig för att äta riktig mat. För visst går det bra att koka och äta ensam, men det är bra mycket roligare att få koka och äta tillsammans med någon.

Mat, ett mycket intressant ämne som vi kan diskutera ur många olika synvinklar. Men just idag, idag vill jag hylla matlådan i frysen. För att du serverar mig med ännu en portion när energin tryter och huvudet inte riktigt orkar lägga ihop 1+1.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s