NU RÄCKER DET!

Jag blir så trött! Ena dagen är det bloggalan och en hel massa ståhej kring den, i nästa dag är det dags att återigen debattera det här med hälsa och träning. Vad skall ha vi ha som följande? Det där utgångna snacket om barn och skärmtid kanske?

Kom igen, hur många gånger skall dessa ämnen behöva cirkulera i vår nätvärld? Ja, du gillar att blogga om det där och det där ämnet. Fortsätt med det då, ni som inte gillar att läsa om det kan ju försöka ignorera de inläggen då, förslagsvis sluta läsa just den bloggen.

Varför skall de samma repiga skivorna gå på repeat i bloggvärlden med jämna mellanrum? Eller är det så att det är någon som tror att det har något nytt att tillföra i den här diskussionen som hölls för ett-två år sen. Ja, vi lever i en värld där det är fritt fram att säga sin åsikt, att berätta hur du har det, vad du gör osv. Men att logga in på facebook och se 10 på pricken lika inlägg om ett och samma ämne… nää! Det får mig att logga ut och eventuellt logga in igen när det finns lite omväxling i flödet.

H. Hon som varken tänker debattera det ena eller det andra och tänker fortsätta leva under sin sten om ni tror att det är där jag håller hus. 

10 thoughts on “NU RÄCKER DET!

 1. Jag kommenterade tidigare men min kommentar tycks inte ha kommit fram? Nåja, skrev nu bara att jag inte förstår varför folk stör sig så mycket på att det här debatteras. Det påverkar och berör ju onekligen folk så låt oss som påverkas och berörs få skriva om det då. Som du själv påpekade; man kan ju ignorera dom inläggen man inte vill läsa.

  Gilla

 2. Funderar att viss subbloggosfär som den finlanddsvenska kanske fungerar ungefär som en dagstidning, vi läser den och sen talar vi om vad den rapporterar att händer… inom bloggosfären. Bildas säkert lite rundgång emellanåt då, men å andra sidan är det väl det som är det fina med bloggarna också, att alla får komma till tals. Så jag håller nog med Karolina i det hon säger här ovanför. Visst kan ett ämne börja kännas uttjatat rätt snabbt då det dyker upp på var och varannan blogg, oavsett om det rör sig om ett ämne som bjuder upp till diskussion/debatt eller ett som det inte direkt går att göra några djupdykningar i/ha åsikter om på samma sätt. Själv tenderar jag att lättare få spader på överflödet av den senare typen, men då är det ju bara att följa det råd du gav där tidigare — ignorera de inläggen. 🙂 Har inte själv satt mig in i dagens träningskalabalik men tycker alltid det blir lite mer SPÄNNANDE i bloggosfären då något sånt är på gång, även om inte själva ämnesområdet intresserar mig. Storstadspuls i småstaden!

  Gilla

  1. Ja, du har nog rätt.. det finns ju en hel del återkommande debattartiklar i dagstidningarna också. Debatt är nog inget för mig, så hädanefter kommer jag hålla mig utanför allt sånt här.

   Gilla

 3. Såna här ämnen kommer upp gång på gång för att det alltid engagerar folk. Jag tycker det är bra att folk kommer med åsikter, det är väl det som är det intressanta med diskussioner – en massa olika åsikter! 🙂

  Gilla

  1. Visst är det väl intressant.. samtidigt kan jag tycka att om åsikterna är väldigt lika varandra så behöver man kanske inte skriva flera liknande inlägg utan kan hålla sig i någons kommentarsfält. 🙂

   Gilla

 4. Varför denna frustration över debatten? Förstår verkligen inte. Det är ju onekligen något som berör och påverkar människor, jag känner mig påverkad och berörd och då måste väl jag få ha samma utrymme som alla andra att diskutera det? Om du inte orkar läsa debattinläggen; förslagsvis läs dem inte alls då.

  Gilla

  1. Visst skall människor få debattera, det har jag väl inget emot. Det jag tycker blir lite tjatigt i längden är att samma ämnen blommar upp efter varandra nu. Vi har ju trots allt nog hört en liknande visa för inte så länge sen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s