Garderob 2.0 – den stora klänningsångesten

Galan närmar sig och det är dags att börja fundera på det där med klädsel. På FSBs hemsida så läste jag för en tid sen att temat är guld och gala och att klädkoden gärna får vara långklänning. Min första tanke: oh shit! Låt mig berätta mera.

Jag är ca. 165 cm lång och älskar klänningar, men av den kortare sorten (knälång). I somras hade jag fått för mig att jag gärna skulle vilja ha en maxiklänning. Jag letade febrilt i alla affärer efter en klänning och jag höll faktiskt på att ge upp och börja inse att det finns ingen snygg långklänning för min kroppstyp. Jag vet inte varför, men känslan med kort person och lång klänning slår helt fel i mig. Jag känner mig helt enkelt inte bekväm. Lägg då samtidigt till ekvationen något större byst och en viss osäkerhet i den frågan. Ja, jag hatar att köpa underkläder, de sitter bra i provrummet och sen helt fel efter ett tag. Å jag har verkligen inte råd att gå till en underklädesaffär och be någon där hjälpa mig hitta något som passar..

 

wpid-dsc_0052.jpg

Så här trivs jag bäst, i kortare klänningar. Att sen få sambon att fota outfitbilder är inte lätt.

Så, med andra ord så känns det som ett helt hopplöst fall att försöka hitta något snyggt att klä sig i till galan. Speciellt om man borde följa klädkoden med långklänning och hela faderullan. Ja, jag har gått omkring och tänkt en del på det här och insett en sak. Jag kommer vara kärringen mot strömmen! För det första skall jag sluta känna sådan ångest över något så simpelt som en klänning till en fest. För det andra så skall jag klä mig i något som jag känner mig bekväm i och som är i min stil.

Jag tänker inte låta en sån grej som en klädkod förstöra min kväll tillsammans med nya och gamla vänner. Istället skall jag njuta, ha roligt och känna mig fin i den klänning som jag kommer välja. Låt klänningsjakten börja..

4 thoughts on “Garderob 2.0 – den stora klänningsångesten

  1. Hello, vill bara tipsa dej om lumingerie.fi. En sida där du enkelt kan räkna ut rätta bh storleken samt få superbra service på svenska. Visst är BH:na dyrare än t.ex. Lindex MEN jag tänker så här: jag har en massa BH:ar som kostat ca 20 € och som inte egentligen passar är det då inte bättre att köpa en dyrare BH då som veeeerkligen sitter som en smäck och används?
    Själv letar jag baddräkt men har nu övergett den tanken för att jag inte tycker min kropp ser bra ut i en simdräkt, alltså letar jag numera efter en bikini som sitter bra 🙂

    Gilla

  2. Åååh, nu e du min hjälte! 😀 Jag har iofs inte ännu bestämt mig om ja deltar i galan eller inte, men en av de största orsakerna varför jag inte skulle vilja delta är helt enkelt på grund av klädkoden. Jag tänkte för några dagar sedan att skit samma, jag kör på en knälång klänning! Det är ju inte precis presidentbalen man skall gå på.. 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s