Recept: trattkantarellpaj med bacon och lök

I fredags ville jag fira helgen med trattkantarellpaj. Har ju haft turen att hitta en del både vanliga kantareller och trattkantareller nu i höst så det finns i frysen. Jag googlade efter inspiration till fyllning och beslöt mig sen för att köra på en blandning av trattkantareller, bacon och lök. För min del fick pajen mycket väl godkänt, sambon som inte äter svamp tyckte förstås inte att den var lika god.

IMG_9889
Jag utgick från mitt grundrecept för salta pajer. En pajbotten bestående av 100 g smör, 2 dl mjöl, 2 msk vatten och 1 tsk salt. Förgrädda den i 10 minuter medan du förbereder fyllning och ost-ägg-grädde-röran.

Mina svampar hade varit i frysen, färdigt förvällda, så de la jag på tining och sen stekte jag upp dem tillsammans med hackad lök och strimlad bacon i stekpannan. När pajskalet var förgräddat så fyllde jag skalet med svamp-bacon-lök-blandningen och hällde ovanpå en blandning av 150 g riven ost, 3 ägg och 2 dl grädde/mjölk. Sen in i ugnen och grädda i ca. 20 minuter. Klar att servera tillsammans med en god sallad.

Jag kör alltid samma grundrecept till pajbotten och den övre blandningen, sen varierar jag efter tycke och smak det köttiga innehållet. Oftast blir det en version med skinka och persilja, ibland en version med tonfisk och räkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s