När tankarna rinner ner på tangenterna

Ikväll är en sån kväll när mitt huvud är alldeles för fullt av tankar. Det känns som om jag inte kan koncentrera mig på något alls, ja förutom mitt stickprojekt då. Mitt huvud är fullt av tankar och min energinivå är rätt låg, där av den något nedstämda tongången också i bloggen idag.

Jag känner mig också lite uppgiven idag, jag veet så väl att du inte skall jämföra dig med andra. Men idag känner jag faktiskt för att göra det. Å vet ni vad, jag är uppriktigt sagt lite besviken också.. Det handlar nämligen om vår podd och frånvaron av feedback. Här lägger jag och Silje ner timmar av planering, inspelning och redigering på ett projekt som vi båda brinner för och responsen från er är så gott som lika med noll. Vårt allra första avsnitt kom rätt snabbt upp i över 100 lyssningar den första dagen, ja nästan närmare 200. Vårt tredje och hittills bästa har väl i skrivande stund ca. 70 lyssningar. Hallå, var är ni? Är vi så här tråkiga att lyssna på? Det känns som om alla de där andra poddarna som ploppat upp som svampar ur jorden efter vår podd är mycket mer attraktiva. Kan vi ens få lite respons på vad vi isåfall kan förbättra och prata om så att ni också vill lyssna på oss!

Vi har ju funderat över att börja podda varje söndag också, för att vi nu känner att vi har kläm på hur det ska göras. Men sen blev ju den rätt snabba responsen på den omröstningen tre nej mot ett ynka ja. Ni som vill rösta hittar rutan i inlägget om det tredje avsnittet.

Suck, det får mig att fundera över om det ens är värt tiden och energin.

30 reaktioner på ”När tankarna rinner ner på tangenterna

 1. Ping: De mest lästa inläggen september-december | Fina Christina

 2. Ping: Siljetherese Att få med riskvisten

 3. Tycker ni har en trevlig podd som säkert blir bättre med tiden när ni slappnar av mer i samtalet. Just nu låter det lite stelt och det låter som om ni läser från ett papper ibland och det blir stakigt och hackigt att lyssna då. Skriv hellre ner franska sträck om ni behöver påminnelse om vad ni skall säga, det är anträngande att lyssna då ni läser rakt från en flytande text ni skrivit. Bara ett tips! 😊

  Gilla

 4. Ping: Att prata lite mer podd | Fina Christina

 5. Jag har lyssnat på alla avsnitt och tycker att ni är bra ”promenadsällskap”. Jag tycker att det blir mer intessant då ni blottar lite er själva istället för att prata runt ett ämne, vet dock att det är svårt att få det att bli smidigt på direkten.

  Gilla

 6. Jag har inte tidigare lyssnat på er podd och gav det ett försök nu. Tyvärr kändes den ganska så platt, eller ja, det var inget man inte hört förut. Gav upp ganska snabbt…Så mitt tips är att ni kanske ska försöka hitta sådana ämnen som inte redan diskuterats sönder på andra ställen så att man som lyssnare vill höra mer. Jag försöker inte vara elak på något sätt, tycker bara det är viktigt att förmedla också mindre positiva åsikter så att ni får alla verktyg ni behöver för att skapa en bättre och populärare podd! 🙂

  Gilla

  • Tack, jo vi har medvetet valt lite säkrare ämnen att diskutera i de första avsnitten eftersom det för oss är så pass nytt. Men vis av all respons vi får nu så skall vi vidareutveckla vårt koncept ytterligare.

   Gilla

 7. Jag är ju stamkund och lyssnar nog på varje avsnitt av Söndagsöppet och också på väldigt många andra poddar. Eftersom det finns så många poddar på marknaden och de ökar hela tiden så tror jag att ni måste hitta något som inte alla andra har för att lyckas. Många poddar går ut på ”att bara diskutera” och ämnen så som kärlek, karriär, drömmar, familj tas redan upp i många poddar. Om lyssnarna ska orka lyssna och inte känna att de har hört allt förut måste man ha något nytt, till exempel nya infallsvinklar, ha specialkunskap inom ett område eller helt nya ämnen. Jag tror också att ni behöver fundera hur ni kan få fram era personligheter och ert specialkunnande mer. Inte så att ni måste vara privata, men ni måste ge lyssnarna en relation så att ni sticker ut ur mängden, ”vem som helst” kan sitta och bara diskutera. Det som får mig att lyssna vidare på en podd där man diskuterar om ditt och datt är till stor del beroende av personligheterna; får de en att skratta, gråta, känna igen sig osv. Jag tror också det är bra, speciellt i början innan man har hittat sin nisch, att ha kortare avsnitt. Hellre att lyssnaren längtar efter mer än att hen inte orkar lyssna på hela avsnittet. Lycka till, ni kommer säkert att utvecklas mycket och jag hoppas ju att ni fortsätter podda!

  Gilla

 8. Jag lyssnar på er podd. Jag har inte varit en så aktiv poddlyssnare, tills nyligen. Tycker det är mycket roligare att lyssna på poddar där man vet lite om dem som talar, som t.ex. din och Siljes. Söndagsöppet är bland annat en av de poddar som får följa med mig i öronen då vi går långpromenad med Bianca, hinner jag inte lyssna på hela avsnittet så fortsätter jag nästa gång jag har tid att lyssna 🙂 Jag stör mig inte speciellt mycket på ljudet, som andra nämner här. Jag tycker däremot om längre poddar, så länge det hålls intressant. En sak som jag däremot funderat över är varför du inte pratar med din dialekt? 😀 Jag tycker du pratar mera ”högsvenska” i podden än annars, du sku gärna för min del få prata helt som ”vanligt”, då skulle era personligheter komma ännu mera fram 🙂 Jag har inte ännu hunnit lyssna på ert senaste avsnitt, men det ligger näst på min to-do-list, absolut. Tycker ni är väldigt modiga som tagit steget och startat en podd, det ni brinner för! Hatten av för er, fin podd har ni 🙂

  Gilla

 9. Hallå, ge inte upp! Det löns att kämpa för sånt man vill göra. Ta emot respons, fundera och testa er fram. Jag håller med Sandra om längden på podden, max 30 minuter. Dels är tid en bristvara och dels är det svårt att lyssna koncentrerat om det är ett långt avsnitt. Jag har läst nånstans att man kan lyssna ca 7 – 10 minuter i gången. Jag har inte lyssnat klart på avsnitt 3 än, men kommer att lyssna igen i helgen. Ni passar bra tillsammans, Silje och du.

  Gilla

 10. För det första att göra underhållande radio/podcast är svårt och om ni fortsätter med det ska ni vara beredda på att det kräver tid och arbete.

  Jag skriver det här eftersom jag jobbar på radio och vet hur svårt det är att fånga lyssnarnas uppmärksamhet. Själv jobbar jag främst med nyheter är så mycket lättare än att göra underhållande radio. Snack som låter spontant och lätt är sällan det. Tvärt om ligger det mycket planering bakom. Man har också en mycket kort stund på sig att fånga lyssnarna innan de byter kanal eller stänger av så det gäller att börja med något guldkorn och sedan fortsätta leverera.

  Det sagt vill jag lämna er med några goda råd. Här är några länkar till hur man kan tänka när man gör radio/poddar.

  http://www.mediemanniskan.se/praktiskt/podcast-tips

  http://mashable.com/2011/03/25/podcasting-tips/#Ov8ngAzLfSqG

  Lycka till!

  Gilla

 11. Jag lyssnar gärna på er! Men har två tankar : 1. Du behöver en bättre mikrofon! (Det låter så elakt då jag skriver det! men menar det på snällt sätt! Man hör dig så dåligt nu 😦 ) o 2. Personligen hinner / orkar jag aldrig höra på poddar över 20-30 min, så kanske kortare avsnitt men istället oftare kunde vara en idé? 🙂 T.ex. ”Podd om blommor, Avsnitt 1/2” kunde ju kanske vara kul. 🙂 Kram! Det var roligt att träffas i lördags!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s