Att prata lite mer podd

För det första vill jag säga tack! Tack för att ni är många som tar er tid att läsa genom gårdagens inlägg och ge mig och Silje respons på vårt poddande. Vi läser varje kommentar och tar till oss det ni skriver. Redan innan jag skrev inlägget igår så hade vi bestämt att vi skall sätta oss ner och diskutera genom upplägg och framtid. För fast det kändes motigt igår så kommer vi nog fortsätta, för trots allt så ger det mer än det tar.

Jag kan också berätta att ni är några som funderat över ljudet och skillnaden i volymen i vår podd. Silje hade möjligheten att investera i en bättre mikrofon när vi skulle börja på och den möjligheten har inte jag haft i höst. Vi spelar in varsin ljudfil direkt från datorns ljudkort, men ändå är det lite olikheter i ljudfilerna med volymen. Nå, efter allt snack om podden igår så surfade jag runt på nätet och hittade en mikrofon som inte är den dyraste men inte heller den billigaste, men ändå en investering. Nu får jag bara hoppas att paketet hittar hem till mig här i Kvevlax snart, men med poststrejk på gång så lär det väl ta ett tag.

Ja alltså nu var det ju inte podden jag hade tänkt skriva om idag igen, men ibland blir det så här. Hoppas ni får en bra onsdagskväll!

5 reaktioner på ”Att prata lite mer podd

 1. Ping: De mest lästa inläggen september-december | Fina Christina

 2. Hello! Du har ju fått mycket feedback redan som jag delvis backar upp. Men tänkte jag skriver min egen vinkling :)¨

  Fråga er följande frågor:

  Varför poddar ni? (djupare än att det har varit en dröm)
  Vad vill ni ha ut av att podda? T.ex. nå ut med ett budskap, för att ni har så mycket ni vill säga, för att ni vill bli kända eller bekräftade i vissa sammanhang?
  Vad är ert mål med podden. Ställ upp delmål. T.ex hur många lyssnare ni önskar och strävar efter. Är ni nöjda med 100 eller måste ni ha 1000?
  Hur många avsnitt ska ni sända? Bestäm ett antal, som t.ex. tio stycken. Fundera sedan ifall ni fortsätter med tio till.
  Vad ska podden innehålla? Bestäm en tydlig genre. Nischa den till något tydligare än t.ex. livsstilspodd. Håll er till det ni bestämt då lyssnarna förväntar sig just det och inget annat.

  Jag vet inte riktigt varför du är så besviken på podden och (avsaknaden) feedbacken. Att ha många lyssnare i första avsnittet för att sedan droppa är helt naturligt. Nyhetens behag och nyfikenhet. Av de som lyssnade första gången finns en stor del som antagligen inte brukar lyssna på poddar, och de kan vara svåra att omvända. En podd ligger ju liksom bloggar kvar på internet och det är fritt fram att lyssna/läsa när man känner för.

  En podd går INTE att jämföra med en blogg. Alls. När vi hade podden SNAKK märkte vi tydligt att det finns liksom ingen direkt länk mellan lyssnare och podden. På en blogg kan man lätt skriva en kommentar, men feedbacken på en podd är inte så självklar. Det kan kännas lite trist, men har man bara passionen att podda så är det inte så viktigt.

  Har inte lyssnat på era senaste avsnitt ännu så kan inte uttala mej om det blivit bättre eller sämre. Ljudet är inget som stör mej. Jag vänjer mej vid sånt (men kul att du skaffat mic). Däremot känner jag att ni borde ta mall av radio och radiopratare. En podd är ju inget mindre än just ett radioprogram. Lyssna igenom er podd och uppmärksamma era röster och sätt att prata. Finns det något ni kan förbättra, förbereda er bättre på ämnena(?) Ha kortare snuttar av fler ämnen? Ha tydligare ämnen?

  För att lyssnarna ska lita på er, måste ni lita på er själva. Ni måste inte älska att lyssna till er själva men ni måste älska att prata och MYCKET. Gärna snabbare än långsammare 🙂

  Några råd från mej hej hej..

  Liked by 1 person

 3. Hurra för ny mic! Vi får hoppas att det gör susen. Jag har inte tyckte att ljudvolymet varit ett probelm, utan snarare att din microfon har låtit så mycket ”dist”. Hur som helst helt super om detta kommer att åtgärdas. Nu har det vara lite obehagligt att lyssna pga ljudet.

  Jag har funderat lite på det här med vad jag kan jag för feedback på podden, det är ju alltid lite känsligt det här. Man vill ju hjälpa till men samtidigt aktar man sig för att uppfattas som elak. För det vill jag ju absolut inte. Jag vill ju bara ha en ännu bättre podd att lyssna på. Men började genast tänka på ett inlägg som Peppe skrev om att ge kritik i svenskfinland, vet inte om du läser hennes blogg, men här är det i alla fall: http://www.jeanetteohman.com/2015/11/kritik-och-personangrepp.html 🙂

  Nu svamlade jag lite iväg med min kommentar. Hur som helst har jag några synpunkter. Jag lyssnade på det tredje avsnittet precis efter att du hade skrivit inlägget om att ni ville ha feedback så jag försökte liksom tänka till lite extra. Jag upplevde på något vis att början blev lite seg och platt, men så blev det bättre mot slutet! Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det var, men jag minns liksom inte vad ni pratade om i början nu så här i efterhand och mot slutet så minns jag ju era personliga ”anekdoter” eller vad man nu ska kalla dem. Det var intressant för man kunde liksom känna igen sig. Ni skrev själva (tror jag) att ni tyckte att den tredje podden var den bästa hittills, men jag måste nog nästan säga att jag har gillat det andra avsnittet bäst hittills. Kan inte riktigt sätta fingret på varför, tyvärr, min kommentar skulle säkert hjälpa till mera om jag visste det 🙂 Jag upplever att ni också ofta har lite ”onödiga pauser”, säger typ.. ”jaa..” , ”så..”. Det gör att det ibland känns lite segt. Jag har emellanåt också tänkt att tempot kanske kunde bli lite snabbare, men det kanske skulle hjälpa till om podden skulle vara säg 30 min, så skulle er takt kanske omedvetet bli lite ”rappare”. För övrigt har jag nog ingenting att kommentera på. Keep up the good work!

  Ja en sista grej, såg att någon hade kommenterat om dialekter, och jag tycker gärna ni får prata fullt ur dialekt. Jag (tror) att jag skulle tycka att det skulle ge en mer personlig prägel.

  Nå det var nu min feedback! Jag hoppas att ni uppskattar den och kan ta till er de delar ni tycker är relevanta 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s